Premiile Oscar vor avea o nouă categorie, dedicată lungmetrajelor populare, iar gala va fi redusă la trei ore, pentru a atra­ge o audienţă mai mare, a anun­ţat Academia de film americană, organizatoarea prestigioasei ce­remonii de la Hollywood, potrivit Mediafax.
Gala de anul acesta, a 90-a, organizată pe 4 martie, a durat aproape patru ore şi a avut cea mai slabă audienţă din istorie – 26,5 milioane de telespectatori. Pentru 2019, organizatorii speră să producă un show „mai accesibil”, de trei ore, prezentând unele premii în timpul pauzelor comerciale. În timpul transmisiunii live vor fi prezentate fragmente editate cu momentele respectivelor premii.
Noul premiu, pentru cel mai bun film popular, a fost creat pentru a răspunde criticilor de peste zece ani potrivit cărora Aca­demia americană onorează mai mult peliculele de artă, cu o audienţă limitată. Academia de film americană nu a specificat modul în care vor fi definite aceste filme.
De asemenea, din 2020, gala va avea loc mai devreme, în acel an fiind stabilită pe 9 februarie. Data galei de anul viitor a fost menţinută pe 24 februarie. Schimbarea a fost operată după ce mai mulţi reprezentanţi ai industriei s-au plâns că gala Oscar are loc la aproape două luni distanţă de gala Globurilor de Aur, sezonul premiilor hollywoodiene devenind un maraton de rochii, sclipici şi stres.
Noile măsuri au stârnit deja critici, unii sugerând că este posibil ca pelicule cu încasări foarte mari, precum „Pantera neagră/ Black Panther”, de Ryan Coogler, să nu mai fie incluse şi la categoria „cel mai bun film”, ci doar la „cel mai bun lungmetraj popular”.

Recomandările redacției