UAV1Universitatea Aurel Vlaicu este vizitată, săptămâna aceasta, de elevii de la şcolile din municipiu, în cadrul Săptămânii „Altfel”. Preşedintele Consiliului Academic Universităţii Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul universităţii de stat arădene şi prof. Doina Cheta, directorul Departamentului de Consiliere în Carieră şi Orientare Profesională au prezentat, în cursul zilei de ieri, programul vizitelor. „Apreciez foarte mult această modalitate de a face şcoală, pentru că şcoala trebuie să fie un loc unde te duci cu plăcere. Am participat şi anul trecut la acest proiect, când proiectul a fost la început. Avem o relaţie foarte bună cu învăţământul pre­universitar cu o singură condiţie, uni­- tăţile de învăţământ să dea dovadă de loialitate, să aibă o atitudine echidistantă”, a declarat preşedintele Consiliului Academic. Rectorul universităţii a insistat pe faptul că astfel li se oferă o alternativă elevilor. „Împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean încercăm să oferim elevilor posibilitatea de a se pregăti pentru mediul universitar”, susţine Ramona Lile. La rândul său, prof. Dona Cheta a ţinut să sublinieze buna colaborare cu liceele din Arad. „Colaborarea noastră cu învăţământul preuniversitar a fost foarte bună”, a declarat directorul Departamentului de Consiliere în Carieră şi Orientare Profesională.
În ceea ce priveşte întâlnirile cu elevii şi cu profesorii de la liceele arădene, trebuie spus că acestea se desfăşoară în perioada 1-5 aprilie. Luni, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială a găzduit o întâlnire cu tema „Modalităţi de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii”, la care au participat elevi de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, Liceul Pedagocig şi Liceul Francisc Neuman. Tot luni, la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului au fost elevii de la Liceul Caius Iacob, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”, pentru a li se face o prezentare despre „Chimia experimentală pentru elevi”. Un alt grup de şcolari, de la Pedagogic va participa la o întâlnire similară vineri. Facultatea de Inginerie a organizat, de asemenea, în prima zi a săp­tămânii, o întâlnire cu elevii de la „Ghiba Birta” şi „Caius Iacob” cu tema „Introducere în sisteme inteligente de conducere” Ieri, elevii de la Liceul German Adam Muller Guttenbrunn au participat la Facultatea de Ştiinţe Economice la o dezbatere cu tema „Antreprenoriat pentru afaceri economice”.
La rândul lor, reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţe Exacte au organizat, ieri, o întâlnire cu tema „Matematica – spectacolul minţii” pentru Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” şi Liceul „Caius Iacob”, urmând ca astăzi să vină în vizită elevii de la Seminarul Teologic Baptist şi cei de la Liceul Pedagogic. Tot ieri, Facultatea de Inginerie i-a primit pe elevii de la „Cais Iacob”, pentru a discuta despre „Modelare virtuală în ingineria mecanică”, iar astăzi va găzdui o dezbatere cu elevii de la Liceul German şi Liceul Pedagogic pe tema „Structuri metalografice”.
Astăzi, la Facultatea de Ştiinţe Economice sunt aşteptaţi elevii de la Liceul Aurel Vlaicu, pentru a participa la întâlnirea cu tema „Meseria mea, viitorul meu”. Asta, în condiţiile în care aceeaşi facultate a organizat o dezbatere similară luni, pentru elevii de la Pedagogic. Vineri, tot aici sunt aşteptaţi alţi elevi de la „Dimitrie Ţichindeal”.
De asemenea, în cursul zilei de astăzi, elevii Seminarului Teologic sunt aşteptaţi la Facultatea de Teologie Ortodoxă, la o acţiune cu tema „Conferinţe ecumenice, sărbători pascale”. Începând cu ziua de ieri, la Facultatea de Design au loc întâlniri cu elevi de la Liceul German, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi Liceul Pedagogic pe tema „Competiţie de ilustraţie de modă şi creaţie vestimentară”, iar astăzi şi vineri vor avea loc întâlniri cu elevii de la „Ghiba Birta” pe tema „Albastru/blue”. Elevii de al Pedagogic sunt aşteptaţi astăzi şi la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului pentru a discuta despre „Turismul ecologic în ariile protejate”. Ace­eaşi facultate îi va găzdui vineri pe elevii de la Liceul German, pentru a li se face o prezentare cu tema „Să mâncăm sănătos (educaţie ecologică)”.

Recomandările redacției