premiere baieti sahLa sfârșitul săptămânii trecute a avut loc un concurs important de șah la care au participat copiii din ciclul primar și gimnazial. Concursul s-a desfășurat în incinta complexului Galleria Arad, sub egida Ministerului Învățământului – fiind intitulat: Concursul Național Școlar Elisabeta Polihroniade. El fost deschis participării tuturor școlilor primare și gimnaziale din județul Arad.
Pe parcursul celor două zile de competiție s-au confruntat peste 150 de copii, reprezentând 18 școli din patru localități (Arad, Lipova, Semlac și Șag).
Lipovanii, în top
După cum ne relatează Marius Gabriel Lucan, copiii din Lipova au avut evoluții bune. Astfel, la concursul pe echipe ei au reușit performanța de a ajunge pe podium câștigând „bronzul“. Școala Atanasie Marienescu a fost cea de-a treia premiată, după Liceul Vasile Goldiș (Gen.4) și Liceul Pedagogic.
Această competiție s-a desfășurat la patru mese, iar căpitanul echipei Lipovane – Sergiu Pătruț a pierdut un singur meci în fața căpitanului de la Goldiș – David Bogdan. La celelalte mese au luptat – pentru onorabilul loc al Lipovei, alături de căpitan – elevii: Emanuel Leiser (masa 2) Ileana Bancoș (masa 3) și Florin Pal (masa 4).
Veștile bune nu se opresc aici. Elevul Mihai Șupială a participat, duminică, la competiția destinată claselor I și II, câștigând locul II, la general – băieți, întorcându-se acasă cu o cupă și cu medalie de argint
„Felicităm toți acești copii minunați care au reprezentat cu cinste orașul nostru, d

pe podium sah

orindu-le în continuare multe victorii în plan educațional și sportiv! De asemenea, îi felicităm pe organizatorii acestei competiții pentru încurajarea sportului minții și promovarea lui în rândul generației tinere. Ca instructor, doresc să mulțumesc personal Primăriei Orașului Lipova pentru sprijinul pe care îl oferă clubului sportiv și implicit secției de șah, încurajând în același timp părinții să-și îndrume copiii spre acest sport nobil“ – ne spunea în final Marius Gabriel Lucan.

Recomandările redacției