D in cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19, şcolile încep să-şi închidă treptat porţile şi să recurgă la învăţarea de acasă, ceea ce pune presiune pe părinţi. Unii se gândesc cu teamă că vor reveni la haosul din pri­măvară când au avut pentru prima dată experienţa şcolii on-line. Pentru ca lucru­rile să meargă mai bine acum, încearcă să aplici câteva dintre sfaturile de mai jos!
Menţine o relaţie strânsă cu profesorii
Pe cât posibil, caută să contactezi şi să păstrezi o comunicare bună cu învățătorii/ diriginții și cu părinții elevilor cu care copilul tău interacţionează în mod regulat la şcoală. Este deosebit de important pentru părinţi să păstreze liniile de comunicare deschise de la început.
Ajută-i să găsească cel mai bun mod de învăţare
Încearcă să afli care este modul în care copilul tău învaţă cel mai bine, indiferent dacă este vizual, auditiv sau prin experienţă. Aşadar, dacă este vizual, ajută-l să identifice informaţiile importante, să obser­ve ilustraţii, să scrie ceea ce trebuie reţinut. Dacă învaţă prin experienţă, ai putea folosi zaruri pentru a-i ajuta cu matematica, un experiment ştiinţific sau diverse obiecte din care să facă diferite forme.
Petreceţi timp împreună şi vorbiţi sau jucaţi-vă
Pandemia ar putea avea un impact semnificativ asupra copiilor în general, dar mai ales asupra celor cu tulburări de spectru autist, care au un risc mai mare de anxietate. O reconectare cu ei se face foarte uşor prin joc şi prin petrecerea timpului liber împreună.
Găseşte-i un loc unde se poate concentra
Pentru o şansă mai mare de reuşită, zilele ar trebui structurate ca şi cum ar fi la şcoală. Amenajează un loc în care să poată lucra în fiecare zi, fără distrageri de niciun fel. Dacă este posibil, cumpără o imprimantă ieftină, astfel încât copiii să poată avea parte de toate fişele necesare.
Organizează-i ieşiri cu prietenii apropiaţi
Copiii învaţă de la alţi copii, de aceea este indicat să ieşiţi într-un loc sigur cu 1-2 prieteni apropiaţi. Îi va ajuta la îmbunătă­ţirea rezolvării problemelor, gândirii critice şi abilităţilor de comunicare. Va avea pe cineva cu care să se elibereze, ceea ce este important pentru sănătatea lor mentală.

Recomandările redacției