Școala Gimnazială Avram Iancu din municipiul Arad va avea parte de renovări. Azi a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Reabilitare termică clădire Școala Gimnazială Avram Iancu”.

Semnatarii contractului de finanțare aflați în sala Regina Maria a Primăriei au fost Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 în Regiunea Vest. Prezent la semnare a fost și directorul școlii beneficiare, Petru Stana, care s-a arătat foarte recunoscător pentru ajutorul primit: „Vreau să mulțumesc Primăriei și Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest pentru acest proiect. O dată cu această reabilitare, elevii vor avea un mediu mai sigur și mai bun în care pot să învețe“.

Proiectul ce se va implementa pe parcursul a 25 de luni, urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale Avram Iancu. Printre lucrările propuse în acest sens sunt vizate îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, înlocuirea tâmplăriei  interioare și exterioare, refacerea instalației termice și montarea unei instalații de detecție și avertizare în caz de incendiu, refacerea trotuarelor de protecție a clădirii și construirea unei rampe pentru persoane cu dizabilități. Rezultatul acestor măsuri de eficientizare energetică va fi scăderea emisiilor CO2 cu aproximativ 45 %.

Valoarea totală a proiectului este de 3.099.449,88 lei (665.346,45 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 3.037.460,88 lei (652.039,52 euro).

Recomandările redacției