Școala Gimnazială Avram Iancu beneficiază de un proiect de reabilitare

0
722

Școala Gimnazială Avram Iancu din municipiul Arad va avea parte de renovări. Azi a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Reabilitare termică clădire Școala Gimnazială Avram Iancu”.

Semnatarii contractului de finanțare aflați în sala Regina Maria a Primăriei au fost Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 în Regiunea Vest. Prezent la semnare a fost și directorul școlii beneficiare, Petru Stana, care s-a arătat foarte recunoscător pentru ajutorul primit: „Vreau să mulțumesc Primăriei și Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest pentru acest proiect. O dată cu această reabilitare, elevii vor avea un mediu mai sigur și mai bun în care pot să învețe“.

Proiectul ce se va implementa pe parcursul a 25 de luni, urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale Avram Iancu. Printre lucrările propuse în acest sens sunt vizate îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, înlocuirea tâmplăriei  interioare și exterioare, refacerea instalației termice și montarea unei instalații de detecție și avertizare în caz de incendiu, refacerea trotuarelor de protecție a clădirii și construirea unei rampe pentru persoane cu dizabilități. Rezultatul acestor măsuri de eficientizare energetică va fi scăderea emisiilor CO2 cu aproximativ 45 %.

Valoarea totală a proiectului este de 3.099.449,88 lei (665.346,45 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 3.037.460,88 lei (652.039,52 euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.