Un bărbat din Mississippi /sudul Statelor Unite/ a fost acuzat joi de a fi trimis prin poştă „voluntar şi cu bună ştiinţă” o scrisoare cu otravă preşedintelui Barack Obama, a anunţat Departamentul de Justiţie.

Paul Kevin Curtis, 45 de ani, arestat miercuri la domiciliul său din Corinth, în Mississippi, urma să fie prezentat în timpul zilei unui judecător federal din acest stat pentru a fi inculpat oficial, menţionează AFP.

Dacă este declarat vinovat, el riscă o condamnare de 15 ani de închisoare, trei ani de libertate supravegheată şi 50.000 de dolari amendă, potrivit unui comunicat al ministerului.

Potrivit rechizitoriului, el este urmărit pentru că „a depus pentru a fi transportată şi distribuită prin poştă, voluntar şi cu bună ştiinţă, o scrisoare, hârtie scrisă sau document ce conţine o ameninţare ce ar putea lua viaţa sau provoca o rană corporală preşedintelui Statelor Unite”.

Paul Curtis „este suspectat de a fi la originea trimiterii a trei scrisori conţinând o substanţă granulară ce a fost testată pozitiv la ricină”.

Prin urmare, el este urmărit pentru aceleaşi acuzaţii asupra „oricărei alte persoane” decât preşedintele american.

FBI-ul a anunţat miercuri că a interceptat o scrisoare ce conţinea ricină adresată lui Barack Obama, în ziua următoare identificării unei scrisori similare trimisă unui senator republican de Mississippi, Roger Wicker.

O a treia scrisoare identică a fost trimisă unui judecător din Mississippi, Sadie Holland.

Cele trei scrisori, trimise din statul vecin Tennessee, făceau referinţă la aceleaşi „piese lipsă” şi au fost semnate de „KC”, ceea ce a permis anchetatorilor să îl descopere pe autor, care scria o carte denumită „Piese lipsă” despre o pretinsă piaţă neagră de organe umane, despre care i-a vorbit senatorului Wicker.

Acest bărbat, care a făcut obiectul mai multor anchete ale poliţiei locale începând din 2007, a fost descris de fosta sa soţie ca „extrem de delirant, anti-guvern, convins că guvernul îl spiona cu drone”, potrivit actului acuzării.

 

Recomandările redacției