scurt scurt1Doi arădeni, Cristina Groşan şi Ştefan Statnic, absolvenţi ai secţiilor de Cinematografie – Media şi Actorie din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca sunt autorii unui scenariu de film care va fi produs cu fondurile şi infrastructura Sarajevo City of Film cu o echipă mixtă româno – maghiaro – bosniacă. Cei doi vor semna şi regia scurt – metrajului.
„În anul 2011 am fost selecţionaţi în programul Sarajevo Talent Campus din cadrul Festivalului de Film din Sarajevo. Aici am avut ocazia să participam la o serie de ateliere de actorie, regie şi scena­ristică de film sub îndrumarea unor personalităţi de talie mondială. După încheierea acestui program, foştii participanţi au oportunitatea de intra în competiţia de scenarii de scurt metraj din cadrul programului Sarajevo City of Film. La final, trei scenarii au fost alese printre care şi scenariul nostru, «Vacanţă la mare»”, ne-a relatat Ştefan Statnic.
Filmările pentru scurt metrajul „Vacanţă la mare” vor începe la jumătatea lunii aprilie şi vor avea loc în capitala Bosniei, iar premiera va rula la Festivalul de Film din Sarajevo într-o gală specială. Din distribuţie fac parte Mara Purza (elevă la Liceul Pedagogic Dimitrie Ţichindeal din Arad, Andreea Vasile, actriţă, absolventă a Universităţii Naţio­nale de Artă Teatrală şi Cinema­tografică şi Ştefan Statnic, care este şi actor al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.
Festivalul de Film de la Sarajevo a avut loc pentru prima oară în 1995 şi este alături de TIFF unul dintre cele mai importante evenimente din lumea filmului sud est european. Manifestarea atrage peste 100 de mii de spectatori anual, majoritatea din Bosnia şi Herţegovina, dar şi profesionişti din lumea filmului din întreaga lume.

Recomandările redacției