*Șepreuș. Sâmbătă și dumi­nică se vor ține „Zilele comunei Șepreuș“.
„Vor avea loc ample manifes­tări culturale, folclorice, spor­tive și foc de artificii. În semn de adâncă prețuire și apreciere pentru curajul și jertfa unor fii ai comunei împușcați la Rebeliunea anticomunistă din 1949, se va dezveli o placă comemorativă cu inscripția: «Comuna Șepreuș – comună martir la Rebeliunea comunistă» în fața primăriei“ sublinia primarul comunei, Simion Incicău. Spectacolul începe sâmbătă, la ora 14 iar de la ora 17, Vasile Coca de la Hora TV și invitații săi va oferi un program de muzică populară ce va fi televizat de Hora TV. A doua zi, duminică, după slujba religioasă și dezvelirea Plăcii comemorative, va cânta corul Bisericii Ortodoxe Șepreuș și va fi și un program de cântece patriotice iar la ora 16 va începe un amplu program de cântece și jocuri populare prezentat de umoristul Radu Moș.
*Beliu. În fiecare an, a două duminică din august se serbează la Beliu: „Praznicul de Pită Nouă“.
După o întrerupere de peste 60 de ani, în anul 1974 își reia activitatea și tradițiile. „Aniversăm a patruzeci și una ediție ce se ține în pădurea cu stejari seculari din Dumbrava, unde vom avea un program cu mulți folcloriști de renume. Totul se va realiza în organizarea Primăriei și bine-nțeles cu sprijin din partea Consiliului Județean, a Centrului Cultural. Vor evolua ansambluri artistice atât din județul nostru cât și din județele vecine“ ne spunea primarul comunei Beliu, Pavel Țica. Putem enumera câțiva participări: Vasile Conea, ansmablurile „Cununița“ – a Universității de Vest „Vasile Goldiș“, „Iedera“ din Macea ori „Druscele“ din Bârsa ș.a.
*Ineu.  Concursul de folclor autentic „La Izvor“, va avea sâmbătă și duminică etapa finală la Ineu.
„Finala concursului de folclor autentic «La Izvor» va începe dimineața, de la ora 10, pe scena din Parcul Central. Vor participa câștigătorii – interpreți și ansambluri – fazelor anteri­oare ținute în județ. Vor fi circa 500-600 de participanți, juriul  constituit din reprezentanți ai Centrului Cul­tural Arad dar și din alte parsonalități din domeniu având o sarcină grea sâmbătă“ ne spunea Călin Abrudan, primarul orașului Ineu. Ca o continuare a inspiratului concurs se va derula și prima ediție a unei sărbători vechi – a cărei derulare s-a întrerupt cu ani în urnă – numită „Fierberea plimezului“ (magiun de prune). Obiceiul cere ca, seara târziu, un număr de tineri – băieți și fete, numiți băbăluci – să creeze momente hazlii ori de suspans printre participanți. (F.B.)

Recomandările redacției