Articol preluat integral de pe: https://www.facebook.com/OvidiuIulianPalcu

de OVIDIU PALCU 

Institutul Național de Statistică arată că 50.000 de români s-au întors acasă în 2022, cea mai mare cifră din ultimii 30 de ani. Chiar dacă numărul celor întorși este aproape nesemnificativ față de milioanele de români care au ales să trăiască afară, totuși este o veste bună.

Românii găsesc acum alte condiții decât cele din cauza cărora au plecat, și chiar dacă întoarcerea lor se datorează în principal pandemiei, opțiunile sunt mai largi, având motive să rămână.

Salariile sunt aproape aliniate cu cele de afară, mai ales în domeniile tehnice, unde e nevoie de personal calificat. IT-iștii, contabilii, personalul specializat în resurse umane, specialiștii în construcții, sunt la mare căutare, iar salariile sunt asemănătoare cu cele din străinătate. Toate aceste domenii nu pot fi acoperite cu srilankezi, tailandezi sau pakistanezi. România are nevoie de profesioniști.

În toată Europa este o criză de specialiști, dar atâta timp cât salariul este egal sau aproape egal cu cel de afară, cred că e mai rentabil să muncești acasă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției