pisteContractul privind execuţia celor 122,5 km. de piste de biciclete în mai multe zone ale oraşului va fi semnat, vineri, în prezenţa primarului municipiului Arad, care a invitat la acest eveniment şi bicicliştii din oraş.

Evenimentul va avea loc vineri, de la ora 13.00, în noul parc al copiilor “Aventura Voinicilor” de pe malul Mureșului (zona Polivalentă-Maranata).

Proiectul „Amenajare piste de biciclete în municipiul Arad” vizează îmbunătăţirea accesului cu bicicleta în Arad, a condiţiilor de trafic din oraş, descongestionarea traficului, precum şi asigurarea siguranţei cetăţenilor, a pietonilor şi bicicliştilor pe drumurile publice.

Finanţarea proiectului se va face prin Programul Operaţional Regional, iar municipalitatea estimează că, prin realizarea acestui proiect, numărul utilizatorilor de biciclete ca mijloc de transport va creşte cu zece procente.

În cadrul acestui proiect se vor amenaja piste pentru biciclete pe o lungime totală de 122,5 km. Pistele vor fi realizate atât pe trotuare, cât şi pe partea carosabilă, urmând să aibă o lăţime cuprinsă între 1,2 şi 2 metri.

„Este unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel din ţară. Va fi creată o reţea de piste pentru biciclete, care nu înseamnă că se vor trasa cu vopsea nişte direcţii. Se va pune în practică un studiu de trafic realizat de o companie germană. În perioada execuţiei, pe măsură ce vor fi finalizate pistele, acestea vor fi deschise pentru trafic”, a declarat Gheorghe Falcă, în momentul semnării contractului de finanţare.

Primarul a mai menționat că pistele vor fi amenajate pe cele mai importante artere rutiere şi străzi din oraşi.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 20 de luni.

Primăria Arad mai are în derulare un proiect pentru construirea unei piste de biciclişti cu o lungime de aproape 15 kilometri, care va lega mai multe cartiere ale oraşului şi va ajunge până la Pădurea Ceala.

Investiţia, în valoare de 9 milioane de lei, a început în primăvară, iar până în toamna acestui an se estimează realizarea unui tronson din acest proiect.

Recomandările redacției