poliOdată instalat pe banca Sebișului, Mihai Petcuț a schimbat rapid programul de amicale al echipei. Pentru weekend-ul proaspăt încheiat, fostul fundaș a discutat cu fostul său coleg de la Școala de Antrenori, Cosmin Petruescu, pentru un test cu rezervele lui ACS Poli.
Însă, odată ajunși la Timișoara, sebișenii au aflat că vor da piept chiar cu prima echipă a grupării de pe Bega, pe terenul doi din complexul „Dan Păltinișanu”. Cu destule noutăți în lot, Naționalul a strâns cum au putut mai bine rândurile și s-a comportat onorabil în fața principalei candidate la promovare din seria de Vest a ligii secunde. „Călăul” UTA-ei în derby-ul Vestului din toamnă, Boldea a reușit două goluri în poarta vizitatorilor, unu fiind cel al victoriei cu 2-1, după ce tabela arăta egalitate la pauză: 1-1. Pentru sebișeni a înscris Ceaca, noul atacant al lui Petcuț, sosit chiar în seara de dinaintea jocului de la Cluj, unde a evoluat pentru Sănătatea. De menționat că în prima parte Merșca a apărat un penalty în fața fostului internațional Ovidiu Petre.
„A fost un meci la capătul căruia chiar mi-am făcut o părere despre echipă. Și, mi-au plăcut băieții, de la primul până la ultimul. Au jucat cu multă dăruire, fiindcă nu în fiecare zi pot întâlni o divizionară secundă care, probabil, de la anul va juca în Liga 1”, ne-a declarat Mihai Petcuț, care a contat, pe lângă Ceaca, și pe „închizătorul” brazilian Rodriguez, și fostul utist Suslak.
„A fost un test foarte binevenit, în fața unei echipe arțăgoase. A contat să ne facem antrenamentul, ca ritm de joc. După părerea mea, a fost un joc bun, ținând cont de starea terenului care a fost impracticabil. Până la urmă, asemenea terenuri putem întâlni și în campionat și e bine pe de o parte că ne putem adapta. E bine că Sebişul n-a făcut doar act de pre­zență, s-au întrebuințat la maximum și mă bucur că fotbalul din vest are echipe cu care se poate juca”, a zis polistul Valentin Velcea.
Poli: Pap – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Poparadu, O. Petre, Nanu – Boldea, Dina. Au mai jucat: Coca – Bălace, Szekely, Trandu, Bărbuț, Bocșan, Redjeti.
Sebiș: Merșca – Cl. Feieș, Buta, Edmond, Jude – Mohamed, Rodriguez, Avădanei, Coțan – Bozian – Ceaca. Au mai jucat: Suslak, Susan, Ivancea, Siminiceanu, Budur, Rus.
Săptămâna viitoare e plină de amicale pentru Național Sebiș. Luni, „alb-albaștrii” vor întâlni Pâncota, miercuri CS Vladimirescu, iar vineri pe Aqua Vest, dar acest ultim meci se va juca doar dacă startul returului primului eșalon județean va fi amânat.

Recomandările redacției