În numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că Opoziţia din Curtici a cerut demiterea viceprimarului Petru Miloacă pe motiv de incompatibilitate, acesta apărând în documentele de la Registrul Comerţului ca fiind administrator al unei firme. „Potrivit dispoziţiilor articolului 87, litera d din Legea 161/2003, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie, ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale. Or, în certificatul de furnizare de informaţii numărul 12.483/ 25.03.2013, eliberat de ORC de pe lângă Tribu­nalul Arad (anexat prezentei) la data eliberării acestuia, domnul Petru Miloacă deţine calitatea de administrator al SC LPI Star Impex SRL, cu sediul în oraşul Curtici, strada Re­voluţiei, numerele 51-53, bloc 3, scara B., apartament 11, judeţul Arad, funcţie pe care o deţine din data de 13.12.2000. Faţă de cele de mai sus, în baza articolului 91, alineatul 4 din Legea 161/2003, vă solicităm a propune prefectului judeţului Arad emiterea ordinului de încetare de drept a mandatului domnului viceprimar Petru Miloacă”, se arată în sesizarea semnată de consilierii locali Răzvan Bulboacă – PNL; Bogdan Ban – ACA (minorităţi), Vasile Demian – ACA, Ioan Abrudan – PSD, Gheorghe Mocuţa – PNL, Ioan Copil – PSD, Liviu Brânzan – PPDD şi Florin Peiţa – PNŢCD.
De menţionat că la acea dată viceprimarul părea resemnat că-şi va pierde postul. „Se pare că nu s-a făcut ra­dierea de la Registrul Comerţului, deşi exista o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor prin care am fost revocat din funcţia de administrator. A fost o neglijenţă. Acum domnul secetar va face demersurile necesare. Nu avem ce să facem alt­ceva”, ne declara atunci Miloacă.
„Secretarul a aşteptat să vină primarul din concediu”
Sesizată cu privire la starea de incompatibilitate a viceprimarului, Prefectura a emis pe 17 mai un ordin de încetare de drept a mandatului acestuia. „Cu data prezentului ordin se constată încetarea de drept a mandatului de viceprimar al oraşului Curtici a domnului Miloacă Petru, urmare a stării de incompatibilitate”, se arată în ordinul emis de Prefectură acum aproape două săptămâni. Cu toate acestea, reprezentanţii Opoziţiei din Curtici susţin că nu au fost informaţi de către secretar cu privire la acest lucru. „Primăria Curtici ţine secret ordinul. Nu ne-a fost comunicat nimic, probabil domnul secretar aştepta să vină domnul primar din concediu, să vadă ce este de făcut. Aşteptăm în continuare să fim înştiinţaţi oficial de domnul secretar”, a declarat consilierul local Ioan Copil, preşedintele filialei PSD Curtici.
Aşteaptă ziua de vineri
Pe de altă parte, seretarul Ioan Nagy, susţine că membrii Consiliului Local Curtici vor fi informaţi cu privire la actul emis de Prefectură cu prilejul şedinţei de vineri. „Nu am aşteptat să vină din concediu domnul primar, dar trebuie să ştiţi că domnul viceprimar a depus o contestaţie la Tribunal. Mă voi consulta cu juriştii de la Prefectură, să vedem cum vom proceda în continuare. Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri se află un proiect de luare la cunoştiinţă a ordinului de prefect”, se apără Nagy.
La rândul său, Petru Miloacă, care părea iniţial împăcat cu gândul că-şi va pierde funcţia, susţine că a atacat ordinul în contencios deoarece consideră că a acţionat cu bună-credinţă. „Am atacat ordinul în contencios administrativ. Acum aşteptăm rezultatul. În 2004 am făcut tot ceea ce era necesar pentru a renunţa la funcţia de director şi la postura de administrator al firmei respective, dar am omis să înregistrez această menţiune la Registrul Comerţului”, a spus Miloacă.
Mai trebuie spus că nu doar viceprimarul este în pericol să-şi piardă mandatul. Primarul Nicolae A. Aniţei se judecă cu Agenţia Naţională de Integritate care l-a declarat incompatibil.

Recomandările redacției