Secția Clinică Neurologie a fost dotată cu un ecograf portabil 3D și cu un monitor funcții vitale. Aparatele au fost cumpărate din bani proveniți de la Consiliul Județean Arad, valoarea lor totală ridicându-se la 162.000 de lei.

Profilul Secției Clinice Neurologie este medicina de specialitate adulți, cu profil de investigații și tratament pentru bolile neurologice. Secția dispune de 46 de paturi, structurate în opt saloane – șase saloane cu șase paturi fiecare și două saloane cu câte cinci paturi -, precum și de un cabinet medical în regim de ambulatoriu în policlinică.

Echipa medicală a Secției Clinice Neurologie este formată din dr. Cătălin Hreniuc, medic șef secție, dr. Nicolae Dugacicu, dr. Sanda Deme, dr. Eliza Cetean, dr. Liviu Boroș.

Mulțumim conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și Consiliului Județean Arad, care au făcut posibilă achiziționarea acestor aparate. Datorită ecografului 3D avem adresabilitate pacienților cu stenoze carotidiene nemaifiind necesar sprijinul colegilor cardiologi pentru efectuarea acestor proceduri. În cadrul Secției Clinice Neurologie suntem trei medici cu competențe în ecografia carotidiană – eu, dr.Dugacicu Nicolae și dr.Cetean Eliza. Mai mult decât atât ecograful este unul portabil ceea ce face posibilă investigarea pacientului în salon, fără să îl mai transportăm în altă parte. În ceea ce privește monitorul pentru funcții vitale și acesta poate fi montat direct la patul pacientului”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, medic șef Secție Clinică Neurologie.

Recomandările redacției