PARTIDESediile în care îşi desfăşoară activitatea partidele politice arădene sunt, în totalitate, închiriate de la Primărie. Liderii filialelor, fie că se află la pu­tere sau în opoziţie, spun că şi-ar dori să cumpere aceste sedii, însă preţurile acestora par să-i descumpănească. De menţionat că majoritatea acestor sedii se află în zona centrală a oraşului, acolo unde preţurile pentru apartamente sunt mai ridicate decât cele la apartamentele din cartierele municipiului. Legea aflată în vigoare în acest moment le dă dreptul partidelor politice să îşi cumpere sediile în care îşi desfăşoară activitatea.
Preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, spune că ar fi benefică achiziţionarea sediului din strada Romul Veliciu, însă deocamdată nu sunt bani. „Avem acest sediu încă din 1990, nu l-am schimbat deloc. Este închiriat de la Primărie. Cred că ar fi benefică să-l achiziţionăm, dar deocamdată nu există fonduri”, a spus Seculici.
În ceea ce-i priveşte pe social-democraţi, preşedintele Dorel Căprar spune că ar dori să mărească portofoliul partidului, însă până acum nu au fost discuţii concrete în acest sens. „Sediul în care ne desfăşurăm activitatea este închiriat de la Primărie. Mi-ar conveni să-l cumpărăm şi astfel să rămână în portofoliul partidului. Ar fi mai convenabil să plătim rate pentru el decât chirie”, ne-a declarat Dorel Căprar.
Remus Guţu, preşedintele PP-DD Arad spune că nu se pune problema cumpărării sediului din Piaţa Avram Iancu, întrucât suma ar fi una mare. „Stăm în chirie şi e în regulă aşa. Nu ne-am pus problema să-l cumpărăm deoarece e prea scump pentru noi şi nu ne-am permite”, a precizat Remus Guţu.
Liberalii spun, prin vocea preşedintelui Ioan Cristina, că o discuţie de acest gen a avut loc de mult, în urmă cu aproximativ zece ani, dar de atunci nu s-a mai discutat şi concretizat nimic în acest sens. „Îmi aduc aminte că a fost o discuţie acum vreo zece ani, eram la tineret pe acea vreme. Ştiu că atunci l-am fi putut cumpăra cu un miliard, dar acum legea s-a schimbat, nu ştiu cât ar costa. Aş vrea să cumpărăm sediul, dar nu am avut discuţii recente”, a explicat senatorul Ioan Cristina.
Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, ar fi încântat să achiziţioneze sediul pentru filiala pe care o conduce, însă spune că nu au existat în partid discuţii despre acest lucru.

Recomandările redacției