Indra Nooyi, CEO PepsiCo, una dintre cele mai influente femei din lumea afacerilor internaţionale, aflată pe locul 11 în lista Fobers a celor mai puternice femei, va părăsi conducerea companiei din 3 octombrie, după ce a condus-o timp de 12 ani, informează Mediafax.

Acţiunile companiei au urcat cu 78% în perioada în care Indra Nooyi s-a aflat la conducerea Pepsi, din 2006. Ea lucrează în companie de 24 de ani. Actualul preşedinte al boardului Pepsi, Ramon Laguarta, va prelua conducerea executivă a companei.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Indra Nooyi spune că nu şi-a imaginat niciodată că ar putea ajunge să conducă o companie cum este Pepsi şi vorbeşte despre emoţiile pe care le trăieşte acum, când părăseşte această funcţie. CEO-ul spune că în prezent PepsiCo evoluează mai repede decât a făcut-o vreodată până acum, testează produse și le dezvoltă pe cele cu priză la public.

Produsele PepsiCo sunt vândute peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume. În 2013, PepsiCo a avut un venit net de peste 66 miliarde dolari și are 22 de branduri care generează fiecare peste de 1 miliard de dolari în vânzări anuale de retail.

Recomandările redacției