Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 27 noiembrie, un decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție comisarului-șef de poliție Petecel Aurelian-Alin.

Amintim că, la sfârșitul lunii august, fostul șef al IPJ Timiș a fost detașat la structura teritorială din Arad. Comisarul-șef Alin Aurelian Petecel a preluat atribuțiile funcției de inspector șef. În data de 31 august 2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul-șef de poliție Tamaș Ioan Marcu a fost detașat să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pentru o perioadă de 6 luni.

Cu aceeași dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul-șef de poliție Petecel Aurelian Alin a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, până la încetarea situației care a condus la vacantarea funcției.

La începutul lunii iulie, a avut loc o schimbare în conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș. Comandantul Alin Petecel a fost delegat la conducerea IPJ Dolj, la cârma căruia trebuia să fie timp de trei luni. Locul său la comanda IPJ Timiș este ocupat temporar de adjunctul Dan Stoicănescu.

Recomandările redacției