Pentru UTA urmează un final greu de an calendaristic, cu meciuri contra unor echipe de tradiție sau candidate la promovare. Până la pauza de iarnă, elevii lui Ionuț Popa vor da piept cu Energeticianul, ASU Poli, Petrolul, „U” Cluj, FC Argeș, CS Mioveni și Chindia, meciul cu târgoviștenii urmâmd să aibă loc chiar duminică, de la ora 13 (în direct pe Digi Sport1, TelekomSport și Look TV).
Punctele cu Pandurii și Metaloglobus au readus-o pe „Bătrâna Doamnă” în preajma podiumului, iar confruntarea cu trupa lui Viorel Moldovan poate spune multe despre ceea ce vrea sau mai degrabă despre ceea ce se poate în tabăra „roș-albă”. „Noi luptăm pentru orice rezultat bun contra ori­cărui adversar, dar sunt unele probleme pe care nu le pot rezolva eu și nici jucătorii. Sunt probleme pe care eu le ridic, trebuie să vedem dacă vrem să jucăm fotbal sau să ne jucăm de-a fotbalul. UTA este o echipă de legendă, orașul Arad este un centru fotbalistic, trebuie să punem punctul pe «i». Dacă vrem să jucăm fotbal, trebuie să ne organizăm în alt mod. Altfel, trăim de pe o zi pe alta, azi pierdem, mâine câștigăm, sperăm că echipa va rămâne în Liga a II-a și la anul” a spus Ionuț Popa.
Antrenorul UTA-ei s-a referit la problemele legate de bugetul de salarii și prime pentru jucători și membri ai staffului, un staff descompletat de plecarea maseurului Miki Tomescu, sau prin neangajarea unui medic permanent la echipă. Ca să nu mai vorbim și despre utilitatea unui preparator fizic.
UTA se află în acest moment pe locul 8 în liga secundă, departe de promovarea directă. Ultima apariție a clubului arădean în prima ligă datează din sezonul 2007-2008, „alb-roșii” evoluând de atunci în eșalonul secund sub diferite forme cu excepția sezonului 2014-2015.

Recomandările redacției