igasReînfiinţarea şcolilor profesio­nale sau de meserii este o idee foarte bună şi această afirmaţie vine de la 97% dintre români conform unui sondaj recent despre
educaţie în şcoala românească. În ultimii ani a fost dată uitării importanţa învăţământului profesional sub forma şcolilor profesionale deşi prin Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 se reintroduceau şcolile profesionale.
„Militez pentru reînfiin­ţarea şcolilor profesionale, acele şcoli care pregătesc viitorii meseriaşi prin pregătirea de specialitate adecvată unei calificări. Aproape 80% dintre români spun că tinerii nu sunt pregătiţi pentru a face faţă pe piaţa muncii dar în acelaşi timp înscrierile la liceele teh­nologice au scăzut în acest an şi este o tendinţă mai veche. Am adresat o interpelare mi­nistrului Educaţiei în care i-am solicitat să facă o radiografie asupra înscrierilor la şcolile profesionale şi asupra numă­rului acestor unităţi de învăţământ dar şi să prezinte felul în care s-a materializat procotocolul încheiat între Ministerul Educaţiei şi Ministerul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism ” declară senatorul Traian Igaş.
Aradul însă este judeţul care întotdeauna a fost cu un pas în faţă, iar Group Crişan a dovedit încă o dată acest plus prin redeschiderea şcolii de sudură în municipiu. Peste 40 de persoane s-au înscris la noua şcoală care va dura trei luni şi va da Aradului meseriaşi foarte buni.
„Felicit iniţiativa domnului Crişan de a redeschide şcoala de sudură din Arad! Economia judeţului duce lipsă de meseriaşi iar acest pas este unul extraordinar pentru fabricile care duc lipsă de oameni calificaţi în meseriile lor. Mă bucur că din nou Aradul este cel care dă direcţia dezvoltării economiei pe baze solide. Păcat că în restul ţării vedem cum se opreşte şi ultimul şantier de lucru la autostradă şi nu caută exemple de bune practici, aşa cum avem în Arad!” este de părere senatorul arădean, Traian Igaş.

Recomandările redacției