Este adevărat, Șepreușul este o comună formată dintr-o singură localitate, dar este foarte bine gospodărită din toate punctele de vedere, iar sătenii sunt oameni cum nu se poate mai harnici. De acest lucru ne-am convins bătând-o la pas de câteva ori împreună cu primarul Ioan Pintean. Un alt lucru de care ne-am convins este că primarul Ioan Pintean este un om extrem de apreciat de săteni. „Noi nu am meritat să avem așa un primar respectuos și cu bun simț ca domnul Pintean. La fel și domnul viceprimar Morgociu. Și vă mai spun ceva, cei doi, dacă au să-ți spună ceva îți spun pe șleau, nu te ocolesc cu minciuni”, susține un sătean cu care am stat de vorbă. „Vrem să vă mai spunem ceva. Și noi ne facem datoria față de Primărie. Cu taxele suntem cam la zi, nu așteptăm să primim înștiințări de plată. În plus, noi îl iubim pe primarul nostru din tot sufletul”, spune un altul.
Proiecte pentru
comunitate
În ceea ce privește proiectele administrației locale, primarul Ioan Pintean vorbește despre asfaltarea a 7,2 kilometri de străzi, pentru care există deja un proiect și reabilitarea bazei sportive, pentru care există, de asemenea, un proiect. „Vom avea vestiare noi și va fi împrejmuită”, a ținut să precizeze primarul. „Mai departe, avem un proiect pentru amenajarea unei parcări la Școala Gimnazială cu clasele V-VIII Mihai Veliciu, la fel, la școala cu clasele I-IV. De asemenea, la grădiniță se lucrează din răsputeri. Vreau să subliniez faptul că nu se mai merge la toaletă în fundul curții, grupurile sociale fiind în clădirea școlii”, a continuat Ioan Pintean.
Autoritățile locale mai au proiecte ce vizează modernizarea a două parcuri din fața Primăriei, amenajarea de trotuare pe o lungime de 2,2 kilometri, aici existând deja finanțare. „Urmează semnarea contractului cu firma câștigătoare a licitației la capela mortuară. Tot în perioada următoare vom betona terenul de handbal la clasele V-VIII, pentru ca din primăvară să amenajăm gazonul sintetic”, a mai spus edilul-șef.
25 octombrie,
două evenimente la Șepreuș
Anul acesta suntem al doilea an în care se organizează o întâlnire a pensionarilor, organizatorii pregătind o masă bogată, încărcată cu tot felul de bunătăți. De altfel, pe 25 octombrie au avut loc două evenimente la Șepreuș. „Primul eveniment a fost «Ziua Armatei Române», iar cel de-al doilea, a fost întâlnirea cu pensionarii care a avut loc la Căminul Cultural. Armata a depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din fața Primăriei. Bineînțeles că și noi am depus, după care la ora 17 am participat la întâlnirea cu pensionarii, unde, timp de câteva ore am purtat discuții toți împreună. De altfel, au fost mai mulți participanți decât anul trecut”, a declarat primarul Ioan Pintean.
Trebuie spus că la începutul întâlnirii, preotul paroh a spus o rugăciune, cum este obiceiul. Printre invitați s-a numărat și Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului Ioan Pintean. „Ceea ce face domnul primar aici este un lucru foarte frumos. Nu pot decât să-l felicit pentru modul în care a organizat această întâlnire”, a spus Bîlcea.
În ceea ce-l privește, primarul a ținut să facă o precizare în ceea ce privește finanțarea evenimentului. „Această întâlnire nu a fost organizată cu bani de la bugetul local. Am obținut o sponsorizare de la o firmă puternică, care ne-a fost alături și cu alte ocazii. Este vorba despre Agrobanat, societate căreia îi mulțumim”, a încheiat Ioan Pintean.
Voicu Sida

Recomandările redacției