permisePe ultima sută de metri, înainte de punerea în aplicare a noii legislaţii rutiere, Serviciul de permise îşi menţine prelungit programul cu publicul. Pentru a scăpa de analize medicale, sute de şoferi s-au înghesuit să-şi schimbe permisele de conducere.
Şoferii arădeni s-au prezentat la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, pe fondul anunţatei modificări a Codului Rutier. La ghişee s-au prezentat zilnic de la începutul anului de două ori mai multe persoane decât până să fie anunţată modificarea legislaţiei.
Programul cu publicul al Servi­ciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pe partea de permise de conducere, a fost prelungit până la ora 18 şi în primele două zile ale acestei săptămâni. În acelaşi regim de program prelungit s-a lucrat şi ieri şi se va lucra şi astăzi, urmând ca mâine, 18 ianuarie, programul cu publicul al întregului serviciu să    fie încheiat la ora 16.00. Şi asta pentru că, odată cu schimbarea le­gislaţiei se schimbă şi programul informatic.
„Vineri, după închiderea ghi­şeelor, va începe activitatea de modificare a programului de ope­rare pe calculator, acesta urmând să fie adaptat noii legislaţii care va intra în vigoare sâmbătă, pe data de 19 ianuarie. Chiar dacă ziua de 19 ianuarie va fi conside­rată zi lucrătoare, activitatea cu publicul a Serviciului va fi închisă deoarece se vor face teste cu noul tip de program informatic. Înce­pând de luni se va lucra în baza noii legislaţii”, a susţinut prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.
Cererile de preschimbare a permiselor de conducere sunt preluate zilnic la două ghişee, acesta fiind numărul maxim de staţii de operare admis de centrala de la Bucureşti.

Recomandările redacției