evaluareÎnscrierea la sesiunea specială a Evaluării Naţionale va avea loc în data de 3 iunie 2013, iar a doua zi, pe 4 iunie se va desfăşura prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. Pe 5 iunie va avea loc proba scrisă la Matematică, iar pe 6 iunie la Limba şi literatura maternă. În aceeaşi zi se vor afişa şi primele rezultate, iar după contestaţii rezultatele finale se vor afişa pe 8 iunie.
Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia în 14 iunie 2013, iar în perioada 17-19 iunie va avea loc înscrierea la evaluarea naţională. Candidaţii vor susţine probele scrise în 25 iunie la Limba şi literatura română, în 26 iunie la Limba şi literatura maternă şi în 27 iunie la Matematică. Rezultatele vor fi afişate în 29 iunie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi. În perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
Evaluarea naţională din 2013 a elevilor din clasa a VIII-a se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din acest an, elevii vor susţine examenele sub supraveghere video, însă repartizarea computerizată în licee se va realiza în trei etape.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad dau asigurări că şi la evaluarea naţională din 2013 elevii vor fi supravegheaţi în sălile de examen cu camere video. „De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise trebuie să aibă camere de supraveghere“, susţin reprezentanţii ISJ.
Notele obţinute de elevi la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu. Admiterea în învăţământul liceal în 2013 se va desfăşura conform aceleiaşi metodologii de organizare şi desfăşurare ca şi cea din anul şcolar 2011-2012.

Recomandările redacției