În ultimele zile, poliţiştii arădeni au desfăşurat mai multe acţiuni pe raza judeţului, în baza planului “România Alege Viaţa”, pentru impunerea disciplinei în circulaţia rutieră şi pentru a diminua nerespectarea codului rutier. Poliţiştii au ca scop diminuarea numărului accidentelor şi tamponărilor în trafic şi urmăresc conştientizarea şoferilor şi pietonilor des­pre pericolele nerespectării legistaţiei rutiere, pentru a beneficia de o circulaţie rutieră cât mai în siguranţă pentru toţi arădenii. Astfel, prin acţiunea cu titlul „Puneţi frână vitezei excesive!”, poliţiştii oferă îndrumări cetăţenilor arădeni spre o mai sigură circulaţie în trafic şi pentru evitarea accidentelor.
În cursul zilei de luni, poliţiştii arădeni au desfăşurat mai multe acţiuni pe raza judeţului şi a municipiului Arad, scopul acestora fiind prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 23.850 lei.
Dintre acestea, cele mai multe, au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale şi pentru nefolosirea centurii de siguranţă, dar şi pentru neacordare de prioriate pietonilor. De asemenea, cu această ocazie au fost reţinute 14 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției