În cursul zilei de astăzi,  s-a desfăşurat şedinţa adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, cu privire la exprimarea unui punct de vedere, referitor la iniţiativa legislativă privind anularea pensiilor de serviciu.

În urma dezbaterilor ce au avut loc, judecătorii din cadrul Tribunalului Arad au hotărât că susţin în totalitate poziția  și argumentele  Consiliului Superior al Magistraturii, expuse în mod clar și anume: ,,Consiliul  reiterează  ferm  că  statutul magistratului impune acordarea pensiei de serviciu şi a remunerației adecvate ca o componentă a independenței justiției, garanție a statului de drept, prevăzută de art. 1 alin. 3 din Constituția României”.

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Arad a mai hotărât că, în situația continuării demersurilor  politice și legislative privind afectarea  independenței sistemului de justiție și golirea de conținut a statutului judecătorului, urmează să analizeze recurgerea la alte forme de protest.

Totodată, judecătorii din cadrul Tribunalului Arad  au hotărât solidarizarea cu personalul auxiliar din cadrul instanţei în protestul iniţiat de acesta, faţă de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu  ale magistraţilor şi ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești.

Recomandările redacției