bscap0095Un agent de pază din Arad şi-a ucis fosta soţie cu brutalitate, la doar cîteva minute după ce copiii celor doi au plecat de-acasă, tocmai pentru a evita un nou scandal cu cel care urma să le omoare mama. Suspectul şi-a vărsat ura pe fosta nevastă, spre seară, lovind-o cu un obiect tăios. Abominabila crimă s-a petrecut într-un cartier liniştit din Aradul Nou, în casa în care cei au trăit zeci de ani, împreună.

Certuri peste certuri

Cei doi nu prea s-au mai înţeles, iar certurile au dus, în cele din urmă la un divorţ. După ce au stat separaţi o vreme, bărbatul a revenit acasă. Cei doi copii, un băiat şi o fată, au decis să plece ei, tocmai pentru a evita scandalurile, asta deoarece individul susţinea că toate nenorocirile sunt provocate de fată şi de băiat.

„Se certau, au fost divortati; s-a mutat de aici, el,apoi a revenit; au doi copii- băiatul e căsătorit, fata e profesoară-şi copiii au plecat să rămînă el în casa asta că nu au putut sta; şi ea de multe ori a fost ameninţată… Păcat de copii şi păcat de ea că şi-a mîncat zilele cu el. A fost o femeie extraordinară, a ajutat pe toată lumea…”, spunea astăzi o vecină.  ”Era agresiv cu copii, cînd era mic îl bătea pe băiat…”, întăreşte un vecin.

A invocat vinovăţia fiicei

De altfel, chiar şi în timpul reconstituirii, suspectul şi-a motivat gestul grotesc invocînd vinovăţia copiilor, cu care nu se înţelegea. Un martor ne-a declarat: „a fost o moarte violentă; trei lovituri. Cică din cauza fiicei, că acum 12 ani a divortat din cauza fiicei. Nu prea l-am înteles că era traumatizat, plîngea şi işi trăgea sufletul. A avut un satâr, sudat cu o teavă; cu aia a lovit-o…

După ce şi-a ucis nevasta, individul a sunat la 112 pentru a-şi mărturisi crima.

 „Din cercetarea la fata locului rezultă că victima a fost lovită în mod repetat cu un satîr în zona gâtului, a braţelor şi a capului, prezentînd şi urme de apărare. Autorul e concubinul. A recunoscut fapta, pe fondul consumului de alcool, şi o regretă”, susţine procurorul Codrin Gavra.

Bărbatul este acuzat de omor. Pentru că a ucis-o pe mama copiilor săi, el ar putea să îşi petreacă tot restul vieţii în închisoare.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției