DSCF1264Prefectul judeţului, Cosmin Pribac i-a chemat, ieri, pe directorii de deconcentrate la o primă şedinţă a Cole­giului Prefectural din acest an. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost doar două puncte, astfel că, prima întâlnire din 2013, cu directorii instituţiilor publice s-a consumat fără niciun fel de probleme.
La şedinţă, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a prezentat o si­tuaţie a rezultatelor controalelor efectuate în judeţ, în perioada sărbătorilor de iarnă. În această perioadă, au fost efectuate un 243 inspecţii în: unităţi de abatorizare, procesare carne şi lapte, hypermarket-uri, unităţi de comercializare cu amănuntul, depozite frigorifice şi depozite alimentare, carmangerii, magazine alimentare, brutării şi pieţe agroalimentare din municipiu şi judeţ. Au fost aplicate sancţiuni în câteva cazuri şi au fost prelevate probe pentru examinare, în vederea depistării infestaţiei cu trichineloză. Nu a fost depistat niciun caz pozitiv.
La cel de al doilea punct de pe ordinea şedinţei a fost prezentată o situaţie privind măsurile puse în aplicare la nivelul judeţului, pentru creşterea gradului de ocupare a for­ţei de muncă. Aceasta a fost expusă în cadrul şedinţei de către conduce­rea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Recomandările redacției