Simona Halep are un sezon de graţie în circuit, iar acest aspect se resimte şi în sumele încasate. Conform Forbes, românca este a 8-a în topul sportivelor cu cel mai mare venit din acest an, cu 7.7 milioane de dolari.

Simona Halep a reuşit să-şi îndeplinească visul în aces sezon, când a cucerit primul turneu de Mare Şlem. Pe lângă acest trofeu, sportiva noastră şi-a mai adjudecat alte 2 turnee WTA, iar veniturile din acest sezon au ajuns la o sumă impresionantă. Pe lângă premiile din competiţiile, Simona a câştigat sume consistente şi din sponsorizări, informează Mediafax.

Astfel, potrivit celor de la Forbes, românca a acumulat 7.7 milioane de dolari, din care 6.2 milioane din turnee şi 1.5 de milioane din sponsorizări. Cu această sumă, Halep se clasează pe poziţia 8. Topul este dominat de Serena William, cu 18.1 milioane de dolari.

Topul sportivelor cu cele mai mari venituri din acest an: 1. Serena Williams, SUA (tenis) 18,1 milioane de dolari, 2. Caroline Wozniacki, Danemarca (tenis) 13 milioane de dolari, 3. Sloane Stephens, SUA (tenis) 11,2 milioane de dolari, 4. Garbine Muguruza, Spania (tenis) 11 milioane de dolari, 5. Maria sarapova, Rusia (tenis) 10,5 milioane de dolari, 6. Venus Williams, SUA (tenis) 10,2 milioane de dolari, 7. P.V. Shindu, India (badminton) 8,5 milioane de dolari, 8. Simona Halep, Romania(tenis) 7,7 milioane de dolari, 9. Danica Patrick, SUA (automobilism) 7,5 milioane de dolari și 10. Angelique Kerber, Germania (tenis) 7 milioane de dolari.

Recomandările redacției