După ce a anunțat că s-a convertit la Islam și a trecut la numele în Shuhada’ Davitt, cântăreața irlandeză a declarat public că nu mai vrea să își petreacă timpul în compania oamenilor albi, pe care îi găsește „dezgustători”.

Sinéad O’Connor a postat o fotografie cu ea după ce s-a convertit la islam.

Declarația a fost publicată de artista ajunsă la 51 de ani pe Twitter, într-un mesaj care o începe cu: „este atât de rasist (n.r. – ce urmează să spună) încât nu credeam niciodată că sufletul meu poate fi capabil să simtă asta”.

„Îmi pare incredibil de rău. Ce urmează să spun este ceva atât de rasist încât nu credeam niciodată că sufletul meu poate fi capabil să simtă asta. Însă, sincer, nu mai vreau niciodată să-mi petrec timpul în compania oamenilor albi (dacă așa sunt numite persoanele non-musulmane). Pentru niciun moment, pentru niciun motiv. Sunt dezgustători”, a scris Sinead O’Connor pe Twitter.

Declarația a fost urmată de un val de critici.

O’Connor a revenit cu un al doilea tweet: „Este interesant de văzut dacă Twitter va cenzura acest mesaj, din moment ce le permite unor oameni ca Trump sau Milbank să scuipe gunoaie satanice la adresa tării mele. Iertați-mă. Câteodată Dumnezeu are nevoie de muncitori «murdari». #NuLaFelDeNebunaPrecumPare ;)”.

Recomandările redacției