Nu este o poveste de groază din preajma Halloween, ci este o întâmplare cât se poate de reală și care s-a petrecut chiar în orașul nostru. Protagoniștii evenimentului: un mort, Casa Funerară Kuki și medicul dr. Cristina Pac.

Să o luăm de la început. Dr. Cristina Pac ne-a contactat în această seară și ne-a povestit la telefon, timp de aproape jumătate de oră, pe un ton ridicat și extrem de agitat, pățania pe care a avut-o cu cadavrul tatălui ei și cu firma Kuki. „Tatăl meu a murit în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.00. Era bolnav de zece luni de cancer și avea 81 de ani. Mă așteptam la decesul său, așa că moartea sa nu m-a luat prin surprindere. Am sunat la medicul de familie, însă pentru că nu mi-a răspuns am contactat 112. Cei de la Urgențe, respectiv Poliția, mi-au recomandat să nu duc cadavrul tatei la morga spitalului, mai ales că nu avea legătură cu Covidul, ci să apelez la o firmă de servicii funerare să vină să îl ridice. Am sunat la vreo două firme, însă doar Kuki mi-a răspuns. La ora 02.00 au venit după cadavru, l-au luat și l-au dus. Eu stau foarte aproape de Casa Funerară Kuki, de pe Cocorilor, la vreo 50 de metri.

Fiind protestanți maghiari, le-am explicat celor de la Kuki că nu am nevoie decât de un coșciug pentru tata și direct la groapă. Nu aveam nevoie de priveghi, de coroane, de mare tam-tam. Pentru noi și în special pentru mine, un mort este doar un mort și trebuie băgat în groapă. Atât! Contează ce am făcut pentru el cât timp a fost în viață, nu după ce a murit. Așa că nu aveam nevoie de autopsie, de îmbălsămare de mai știu eu ce. Până au venit să îl ridice, tata era spălat, îmbrăcat, tot ce trebuia.

A doua zi dimineață, m-am dus la firmă să mă înțeleg cu ei. Pe site-ul lor scrie că un sicriu costă 260 de lei. M-au pus să aleg între trei sicrie, la cu totul alte sume. Astronomice, din punctul meu de vedere. Le-am spus că îl vreau pe cel mai ieftin și gata. Cel mai «ieftin» a fost 1.800 de lei! Au început să îmi facă o întreagă listă de oferte și le-am spus foarte scurt și clar: nu vreau decât un sicriu, cel mai ieftin posibil, și transport la groapă. Nu știu cum au învârtit-o, cum au răsucit-o, dar în final au ajuns la suma de peste 3.000 de lei. Le-am spus ok, dar i-am întrebat dacă în această sumă se rezolvă totul. Mi-au spus că «notărelul» cu care ei lucrează, și doar cu el, este bolnăvior. Am spus din nou ok, las că mă ocup eu de tot. La ora 16.00 m-am întors la ei, cu absolut toate actele în regulă: adeverință de deces, am vorbit cu groparii, cu preotul, tot, tot, tot. Nu am reușit, însă să ajung la Casa de Pensii pentru a lua ajutorul de înmormântare. Așa că le-am spus celor de la Kuki că le voi da banii mai încolo. Suma era însă cu totul alta decât mă înțelesesem cu ei dimineață. Și, evident, cu mult, mult, mai mare. Le-am spus: bine, vă dau banii, dar vreau să știu ce reprezintă fiecare leuț. La auzul acestor cuvinte, că vreau să știu ce reprezintă suma, au sărit pur și simplu pe mine. M-au jignit, m-au înjurat și m-au împins afară“, ne relatează dr. Cristina Pac.

Acolo le las mortul!“

Ajunsă acasă, fără să semneze vreun contract cu Kuki și cu cadavrul lăsat în firma lor, dr. Cristina Pac a început să sune peste tot. „Mi-am sunat avocații, am sunat la procuratură, la poliție, la alte firme funerare, la Protecția Consumatorului… În urma consultării cu aceștia, am luat decizia să le las mortul celor de la Kuki. Nu au decât să îl țină acolo un an de zile, din partea mea. Îi acționez în judecată pentru sechestrare de cadavre. Las autoritățile să se ocupe“, este decisă dr. Cristina Pac. Aceasta ne-a mai relatat că cei de la Kuki au mai sunat-o și au încercat să negocieze suma. „Răspunsul meu este categoric: Nu! Nici măcar drumul dus-întors, de 50 de metri nu îl plătesc celor de la Kuki. Să rezolve cu autoritățile“, a mai spus hotărâtă dr. Cristina Pac.

Kuki: „Cadavrul l-am dus înapoi, în fața porții“

Am vrut să aflăm și părerea celor de la Kuki, așa că am stat de vorbă cu Cristian Cristescu, care ne-a declarat: „Această femeie ne-a contactat pe noi, că a murit tatăl ei. L-am luat, i-am făcut îmbălsămarea și i-am spus prețul: 3.080 de lei. Nu a vrut, nu a fost de acord și a început să facă scandal. Mai mult nu am ce să comentez despre acest eveniment“.

L-am întrebat totuși pe Cristian Cristescu care a fost motivul pentru care suma de 3.080 de lei s-a majorat simțitor de dimineață până după amiază, când dr. Cristina Pac s-a întors la sediul firmei. Cristescu nu a confirmat majorarea sumei de bani, ba mai mult ne-a pus în vedere: „Asta nu e o știre, ce s-a întâmplat astăzi, aici. Dacă veți publica știrea o să aveți probleme, vă transmit în scris. Așa că, sper să nu dați această știre“.

Așa de tare ne-am intimidat, încât nici „nu am dat-o“.

Am fost curioși însă să aflăm care va fi finalul poveștii și să știm cu cine va rămâne cadavrul: „Cadavrul l-am dus înapoi, la femeie, L-am lăsat în fața porții. Vom suna la 112 să o convingă să îl primească“, a încheiat Cristescu.

 • PAC CRISTINA spune:

  IMBALSAMARE???…Noi,in lumea medicala,cunoastem acest TERMEN.TATALUI MEU,IN 13 ORE DUPA CE A FOST RIDICAT DE CATRE SC.KUKI SRL-NU I S-A FACUT ABSOLUT NIMIC,POSTMORTEM!!!
  CE …”IMBALSAMARE”?!?ACEASTA FIRMA DE POMPE FUNEBRE VA TREBUI-PROBABIL-DUPA TOATE CONTROALELE STATULUI ROMAN-SA RAMANA FARA AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE!!!

 • PAC CRISTINA spune:

  CUM…MI-AU LASAT MORTUL IN FATA PORTII??? :)) SA MA DUC SA VERIFIC !!! ASA CEVA…:)
  Acum,serios:mai am cateva pisici decedate post COVID19,pe care trebuie sa le incinerez…OARE ESTE LEGAL SA-MI INGROP TATAL IN GRADINA??? Ii fac eu IMBALSAMARE,AUTOPSIE,TOALETARE SI IMBRACARE…ce tara avem;sa-mi fie invatatura de minte,daca-in calitate de cetatean maghiar/roman-nu am decis sa-mi inmormantez tatal in Ungaria!!!

  • Valy spune:

   Pai dute si ingroapa-l in Ungaria si ramai acolo si tu.

   • PAC CRISTINA spune:

    Draga…Vali…sa plec eu in Ungaria si pe tine pe mana cui sa te las de la psihiatria din Arad???
    Ah,da,am acolo o colega-o sa te invete ea sa scrii.Du-te… vai de capul tau,vor ajunge sa te trateze in Romania-soferii lui Kuki :))

 • Liviu Alexe spune:

  Cu câțiva ani în urmă mi-a murit o mătușă care era internată la spital. M-am dus să mă interesez de ridicarea cadavrului. Mi s-a spus că se ocupă firma KUKI (fără ca eu să fi cerut asta). Am mers la morgă, am bătut la ușă, iar un autopsier (sau ce-o fi fost) a ieșit să-mi spună că n-am voie în morgă, că se ocupă ei de tot, vor duce ei moarta la Casa Funerară și să vin acolo. La priveghi am constatat că moarta nu mai avea în gură niciunul dintre mulții dinți de aur pe care știam că și-i pusese în timpul vieții. N-am vrut să fac scandal, dar celor de la KUKI nu le-am dat niciun leu, doar ce-au primit ca ajutor de înmormântare de la Pensii.
  Pe de altă parte, ce fiică este aia pentru care tatăl ei decedat este doar „un mort și atât” și nu merită niciun respect sau ceremonie, doar cel mai ieftin sicriu?

 • Geana Hary Florin spune:

  Kuchita,,, cum este flacau cand soferul tau spunea ca el face imbalsamarea? Tu si fost condamnat pentru o maretie de functie? 102, 104, 741 le incalci? Ai semnat contract cu doamna?
  Cine lucreaza la morga ca ” morganist”?)) Unde este frate langa frate…fug decedatii prin spate”?))).
  Nu ti ai revenit kukita, iar te cauta oamenii legii. Vezi, daca dai in judecata stirea si pe mine…tu stii ca iar vin acolo)))

 • Gabriel Rujanchi spune:

  Parintii,socrii,fratele, toti au fost inmormantati de firma Kuki si niciodata nu am avut probleme.Prieteni si-au inmormantat rudele cu Kuki si tot asa ,fara problemsunte.Costurile sunt in limita bunului simt si sunt pentru orice buzunar. Sunt profesionisti si nu pot decat sa-i recomand.

  • Geana Hary Florin spune:

   Sa vezi soferii lor ce dau interviu ca imbalsameaza))), fi serios cu kukita. A fost cumva condamnat pentru fals ori profesie falsa?

  • PAC CRISTINA spune:

   Bravo!!! De oameni ca tine avem nevoie in Romania.Vei ajunge sa urli de durere in urmatoarele luni/ani in Romania,privind sanatatea si economia acestei natiuni.Si atunci vei ajunge la morga Kuki de la spitalul judetean Arad,dupa care…iti doresc un sejur cat mai placut, in hotelul de 7* plus al familiei „Kuki-Muki”!!!

 • Alex spune:

  E uns cu toate alifiile, totul e la negru , ca doar e la mort

 • L.R spune:

  Doamna doctor, de la oameni cu pregătirea dumneavoastră am pretenții mult mai mari…dar se prea poate sa fiu eu idealistă! 😔 cât despre firma kuki…in familia noastră, am beneficiat doar de servicii prompte și de calitate , la preț comparativ mai mic! Când vorbim despre preturi , vorbim despre costurile reale care le implică o inmormântare , nu fanteziile din capul fiecăruia! Poate doamna doctor nu conștientizează valoarea banului și a serviciilor… Decât când e in dreptul dânsei încasarea!

 • Tomy spune:

  Pe doctorita asta o doare-n bat de tacsu, ba mai mult, cam cata minte sa ai sa vrei sa cumperi un cosciug, cu 290 de lei? ce e un cosciug? filtru de cafea? Cum draq sa ti se para mult un cosciug, imbalsamare, transport, si alealalte acareturi 2080 de lei? Ba!? esti nebun?! si mai si zice ca-l lasa pe Tacsu acolo ca nu a luat banii de ajutor de inmormantare si ca i se pare mult 3080 de lei?! pe Bune?!

 • Tomy spune:

  3080 de lei nu 2080 de lei

  • PAC CRISTINA spune:

   Tinere…TOMY…”pe bune”:cand vei parasi acest pamant si vei merge in „raiul pisicesc”-promit solemn ca :iti voi face eu autopsie,imbalsamare-dc.va fi cald afara,te spal bine,te imbrac,iti pun vata-n nas…si te si fardez!!!
   Pt.tine,cel mai scump sicriu-„Tomy”-asta dupa ce,anterior,te las sa te zvarcolesti in chinuri si,la cerere,te si imping…unde vrei tu.Sa vezi dupa,ce bine te vei simti in hotelul de 7* plus al firmei Kuki-Muki.Stiu- sunt diabolica…cu oameni ca tine,draga „Tomy”.

  • PAC CRISTINA spune:

   Draga…”Tomy”,prostanacule,tu de Birlic ai auzit?Normal ca nu,probabl ca ai <25 de ani…Oricum,Birlic spunea:palaria e pe gratis,ca e…de la mort…si tu vrei ca eu sa platesc 4 scanduri cu un pret mai mare decat pretul afisat pe site-ul firmei ?!?Reclama ramane sufletul comertului… :))

 • florea spune:

  Până la urmă nimeni nu are dreptul să comenteze atitudinea doamnei doctor. E fix problema dânsei cum înțelege să-și îngroape tatăl. Și cât e dispusă să plătească. Dacă pe site scrie o sumă iar la ghișeu i se cere o alta atunci dirma este în culpă și trebuie să-i plătească doamnei chiar și deplasarea până la sediul ei. Iar dacă angajații firmei au făcut lucrări necomandate de doamna, firma nu are nici un drept să-i solicite plata pentru ele. Cât privește faptul că doamna pretinde banii de ajutor de la o asociație la care tatăl a contribuit, chiar nu cred că e treaba cuiva să reclame asta. E un drept de care se folosește. Crede cineva că dacă e doctor înseamnă că stau banii agățați la ea precum rufele la uscat? Și chiar de-ar avea bani cu sacul, tot are drepturi normale de care să se folosească.

 • PAC CRISTINA spune:

  Multumesc,multumesc…sa inteleg ca mai sunt si romani normali din punct de vedere psihiatric…e bine!!!
  Cat despre servicii:ce autopsie,ce imbalsamare,ce spalare,ce cosmetica…ce vata-n nas,ce???
  Aceasta firma „deosebita” de servicii funerare-doar te arunca in calitate de sac cu cartofi-pe o masa de autopsiere,te baga la frigider…si ne mai vedem dupa 1 an!

 • PAC CRISTINA spune:

  Multumesc inca o data tuturor pt.tot sprijinul acordat! :)) Va iubesc chiar pe toti si va sustin!!! :))

 • PAC CRISTINA spune:

  Dar ce nu ma intreaba nimeni,este daca,CINEVA ,ORICINE ,
  M-A SUNAT MACAR 1 DATA SAU M-A AJUTAT MACAR 1 DATA -IN TOATA PERIOADA DE AGONIE DE 10 LUNI A TATALUI MEU !!!
  RASPUNS:NIMENI,NICIODATA NU S-A IMPLICAT CU CEVA IN AJUTORAREA TATALUI MEU…BA,MAI MULT,MEDICI IMPORTANTI DIN Arad:dr.Dana Olar(sectie COVID19 ARAD,GRADISTE) SI MAI ALES,”SURIOARA” MEA-DR.Rujan Bianca(sectie COVID19 ARAD,GRADISTE)-au rezolvat cazul unui pacient cu cancer si boala Alzheimer fff.simplu:AZILUL SARACILOR DIN GHIOROC !!!

  SA VA FIE RUSINE,NICI VOI DOUA SI,DE ALTFEL-NIMENI NU ARE DREPTUL SA-MI EXPEDIEZE -FARA ACORDUL MEU-PARINTELE INTR-UN AZIL-ACESTA FIIND CONSTIENT PANA-N ULTIMA CLIPA!!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției