primar Socodor Jura(dreapta taie restul)Făcând parte din Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Văilor Crișului Alb și Negru, comuna Socodor a realizat unele proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă. Unul dintre ele este și cel legat de „Înființarea și dotarea serviciului de deszăpezire a drumurilor și întreținerea spațiilor verzi din comuna socodor“.
Chiar dacă suntem la mijloc de primăvară, și pare oarecum deplasat, Ioan Jura, primarul din Socodor ne spunea cu seriozitate că „înțelepciunea populară zice să-ți faci iarna car și vara sanie; și oricum prioiectul face referire și la amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, deci este cât se poate de potrivit. Finanțarea vine de pe Măsura 322, secțiunea 41, și oricum abia acum suntem la faza de licitație deci va mai dura ceva. Dar și dacă totul merge bine am putea să finalizăm anul acesta tot. Avantajul este că ne vom putea dota cu utilajele necesare precum: utilaje de deszăpezire – pentru perioada de iarnă și cu motocositoare și alte utilaje pentru întreținerea spațiilor verzi. Prin urmare, nu este de fel deplasată ac­țiunea noastră de acum”.
Ar mai fi de adăugat că prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Ne­gru. Primăriile şi fermierii din zona de nord a judeţului au accesat în acest an numeroase proiecte pentru dezvoltare rurală, cei ce au beneficiat de aceste fonduri au fost: Socodor, Grăniceri, Pilu, Apateu, Zerind, Mişca, Cermei, Sintea Mare, Beliu, Craiva, Hăşmaş, Archiş, Şicula, Seleuş, Şepreuş, Zărand, Olari, Şi­mand şi Chişineu-Criş.

Recomandările redacției