permisUn bărbat din judeţul Olt a fost depistat la frontieră conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul roman Nelu P., în vârstă de 49 de ani, din judeţul Olt, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Romania.

Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere.

Acesta a prezentat un permis de conducere bulgăresc, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului pentru verificări .

În urma verificărilor efectuate prin Centrului Comun de Contact Giurgiu s-a stabilit că permisul de conducere prezentat a fost eliberat pe numele unui cetăţean bulagar şi figurează declarat pierdut/furat la data de 27.07.2012.

„Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere de la un cetăţean bulgar, contra sumei de 1.000 de euro, după ce în prealabil acesta a încercat de mai multe ori să obţină legal în România un permis de conducere valabil”, a declarat agent şef al Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.

Având în vedere cele constatate, şoferului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției