arestat

Bărbatul care a accidentat grav doi tineri pe trecerea de pietoni din Micălaca, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului Nicolae Sima, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o imbibatie alcoolica ce depăşeşte limita legală.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la inculpatul Sima Nicolae, dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, a relevat faptul că, la data de 26 aprilie 2015, în jurul orei 20:20, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de 1,60 gr/l alcool pur în sânge, Nicolae Sima a condus autoturismul marca Dacia, pe strada Voinicilor din Municipiul Arad, pe sensul de mers dinspre strada Renaşterii către Bulevardul Nicolae Titulescu, iar la trecerea pentru pietoni, amplasată în dreptul SC. Profi-Market S.R.L., nu a acordat prioritate de trecere şi a accidentat persoanele vătămate L.I.R. şi L.C.A., care, în calitate de pietoni, erau angajate în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.

În urma producerii accidentului rutier, persoanele vătămate au suferit leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un număr de 80-100 de zile de îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Recomandările redacției