uibariuŞoimii Pâncota a confirmat astăzi forma bună pe care o traversează în seria a V-a a eşalonului trei. Clasată în prima treime a ierarhiei, trupa pregătită de Dan Cuedan a câştigat la limită derby-ul arădean cu Europa-Crişul, scor 1-0. Prima repriză a meciului din Podgorie a fost în general slabă, ambele echipe bazându-se exclusiv pe faze fixe. Pericolul a apărut abia pe finalul mitanului, la poarta oaspeţilor: în minutul 41 Alin Mihai a fost indolent la o minge pe şase metri, fiind blocat de defensiva Crişului, pentru ca la faza imediat următoare Burian să respingă dintr-un metru o minge lovită cu capul de Lung, care se îndrepta periculos spre poarta lui Rusu. Partida s-a încins pe parcursul primei părţi, atunci când s-au consemnat intrări la limita regulamentului, taxate de simpatica centrală din Aleşd cu patru galbene.
A doua repriză a fost mult mai specta­culoasă, mai ales din pricina determinării cu care gazdele au revenit pe teren. Des­chiderea scorului a fost anunţată de două ocazii, consemnate în minutele 55 şi 56. Mai întâi, centrarea lui Bulzan a fost reluată de Copil paralel cu linia porţii, iar apoi foarfeca lui Burian a fost respinsă de sub bară de Rusu. Golul a căzut în minutul 68, când Pavel l-a deschis excelent pe dreapta pe Uibariu, Rusu a ieşit hazardat, iar fostul mijlocaş a celor de la ACU l-a lobat elegant pe portarul oaspeţilor. Faza meciului s-a consumat cu un sfert de oră înainte de final: Copil a trimis în faţa porţii, iar Vali Fritea a avut un moment de uluială, iar mingea tri­misă de el cu capul a lovit transversala, apoi a căzut în faţa porţii, Europa scăpând de un autogol de cascadorii râsului.
De cealaltă parte, Bucur i-a dat ceva emoţii lui Irimia, dar micuţul atacant al Europei s-a complicat prea mult într-o fază iminentă de gol, pentru ca în minutul 80 nou intratul Contor să scape singur în careu, dar diagonala sa a trecut puţin pe lângă colţul lung. Pâncota a jucat din minutul 85 în inferioritate numerică, după ce Pavel a fost eliminat pentru două galbene, dar oaspeţii şi-au mai creat o singură ocazie până la final, prin Apetri, care a tras puternic de la 14 metri, Irimia salvând rezultatul cu un reflex la colţul scurt. După victoria categorică obţinută în faţa Sebişului, şoimii câştigă al doilea derby arădean la rând din acest an. O victorie scontată dar destul de greu conturată, asta şi pentru că Europa Crişul nu s-a lăsat atât de uşor depăşită.
Formaţii:
Pâncota: Irimia – Viţu, Lung, Lengyel, Filaret – Bulzan (57 Uibariu), Suciu, Pavel, Copil (84 Huţanu) – Burian (87 Mitu), Alin Mihai (61 Rus).
Crişul: Rusu – Condrea, Man, Pistol (78 Ciornei), Toseschi, Circov (73 Contor) – Apetri, Ban (73 Hîrceagă), R. Fritea, Bucur – V. Fritea.
Arbitri: Elena Iscru (Aleşd) – Tudor Albu (Oradea), Radu Pascu (Oradea).
Observatori: Ion Hotico (Baia Mare), Lazăr Pârvu (Timişoara).

Recomandările redacției