cuplu-cearta-suparatNimic nu mai e ca înainte și pare că vă înstrăinați, încet, dar sigur, unul de celălalt? Lucrurile nu trebuie să meargă spre un eventual dezastru, așa că iată ce ar fi de făcut.

1  Asumă-ți partea ta de vină

Da, sigur, „el a făcut și a dres” și, dacă n-ar fi fost așa, lucrurile ar fi stat mult mai bine. Dar atitudinea asta și vorbele de reproș, nu vă vor apropia din nou unul de celălalt. Dacă poți să îți aduni puterile (pentru că, da, va fi greu) și să-ți asumi partea ta de vină, fiind deschisă discuțiilor, cel mai probabil se va schimba și atitudinea lui.

2 Alege să vorbești calm

Dacă vei fi agresivă, vei folosi un ton răstit și îl vei învinui, efectul va fi unul negativ. Fie va ridica și el tonul la tine sau, mai rău, va deveni violent, fie va alege să tacă sau să iasă din cameră. În acest caz, s-ar putea gândi, mai târziu, la despărțirea de tine. Dacă, însă, îi vei vorbi pe un ton calm, cel mai probabil că așa va face și el. Astfel, veți reuși să comunicați.

3 Învață să comunici

La începutul relației voastre, nu vă mai săturați vorbind, dar acum nu mai aveți ce să vă spuneți? Sau problema este că nu vă ascultați unul pe celălalt? Nu ai cum să controlezi ceea ce gândește el, dar tu încearcă să îl înțelegi cât mai bine atunci când are cuvântul. Pune-i întrebări să vezi dacă ai înțeles bine și abia apoi dă-i răspunsul. De multe ori, avem tendința să nu îl ascultăm pe celălalt, ci să ne concentrăm în gând pe formularea răspunsului.

4 Nu fi prea emotivă

Uneori, noi, femeile, suntem atât de copleșite de ceea ce simțim, încât nu mai vedem cum este situația în mod real. Încearcă să gândești logic. Astfel, vei înțelege și punctul de vedere al soțului și vei reuși să te stăpânești mai bine, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară.

5 Cere un sfat avizat

Dacă amândoi sunteți hotărâți să ajungeți la o înțelegere, apelați la cineva în măsură să vă ajute și să privească situația voastră dintr-un punct de vedere obiectiv. Pot fi niște prieteni de încredere, un psiholog specializat în probleme de cuplu sau, dacă sunteți credincioși, un preot. Astfel, va fi mai ușor să rezolvați problemele.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției