Cadou mai frumos nici că se putea în anul în care a împlinit vârsta majoratului. Este vorba despre Sonia Ichim, 18 ani, cea mai bună gimnastă a secţiei de ritmică de la CSM Arad, multiplă medaliată şi campioană naţională. Dacă la nivel de junioare a avut ocazia să debuteze la Europene acum patru ani, în 2016, a venit şi momentul ca Sonia să facă pasul şi spre cea mai importantă competiţie continentală la nivel de senioare. Vicecampioană naţională în acest an, la individual compus, medaliată cu aur la panglică, cu argint la minge şi cu bronz la măciuci, gimnasta CSM-ului a fost convocată în lotul României pentru Campionatele Europene de gimnastică ritmică la Kiev (Ucraina), din perioada 26-29 noiembrie. Sonia Ichim o va înlocui în lotul „tricolor” pe speranţa olimpică a ţării noastre, Denisa Mailat, nerefăcută după operaţie şi va încerca să profite de marea şansă ce i se iveşte la final de 2020. Chiar dacă se confruntă şi ea cu uşoare dureri la genunchi, fapt pentru care a şi fost menajată la Cupa României, Sonia Ichim strânge din dinţi şi încearcă să impresioneze la Europenele de ritmică, o competiţie foarte puternică.
„Este o competiţie foarte mare, prima la acest nivel pentru ea în calitate de senioară. O oportunitate binevenită, care poate a luat-o puţin prin surprindere, dar i-am spus: «Ai grijă ce îţi doreşti că s-ar putea să ţi se împlinească!» Într-adevăr, are ceva probleme la genunchi, dar l-am protejat cât de bine am putut, ne-am antrenat aşa cum trebuie şi ne dorim să facem o figură frumoasă. Vinerea viitoare trebuie să fim la Kiev, sâmbătă avem antrenament oficial, iar duminică va concura. La această ediţie va fi doar întrecere de individual compus”, ne-a declarat antrenoarea sportivei, Daniela Chiriac, cea care o va şi însoţi pe Sonia Ichim în capitala Ucrainei.
Gimnasta de la CSM Arad se va testa pentru Covid-19 miercuri, ia conform regulamentului va mai fi o testare în Ucraina, înaintea concursului. La această a 36-a ediţie a Campionatelor Europene, România va mai fi reprezentată în competiţia senioarelor de Andrea Cristina Verdeş, de la Corrado Iaşi, iar la junioare de surorile Drăgan, Annaliese şi Christina, ambele de la CS Sportul Studenţesc. TVR va transmite duminică, 29 noiembrie, întrecerea senioarelor, cu arădeanca Sonia Ichim printre protagoniste, conform CSM Arad. 

Recomandările redacției