UTA a profitat de pauza dintre întâlnirile cu Hermannstadt și Petrolul din Superligă pentru a organiza un meci amical pe terenul Progresului Pecica, club cu care „roș-albii” au o colaborare de mai mulți ani și la care au jucători trimiși sub formă de împrumut. Gruparea antrenată de Mircea Rednic s-a impus cu 6-0 în partida disputată astăzi, cinci dintre goluri fiind înscrise în partea secundă.

Antrenorul secund Sorin Rădoi a tras concluziile la finalul partidei de pregătire: „Mulțumim pentru invitație celor din Pecica, chiar a fost un test foarte util, foarte bun pentru noi, pentru că am avut o perioadă de zece zile până la meciul cu Petrolul, a venit foarte bine acest joc amical pentru noi. Am înscris goluri, suntem bucuroși că avem aproape toți jucătorii apți pentru a putea munci în continuare și pentru a putea pregăti meciul de la Ploiești așa cum trebuie, ca să putem merge să obținem cele trei puncte. Eu cred că fiecare meci care ne-a mai rămas este foarte important. Așa cum îmi place mie să spun, sunt meciuri de șase puncte”

Nasiru, Shiaondo, F. Nortey, Salka și Borcea sunt fotbaliștii împrumutați de UTA la Pecica, iar toți au putut fi urmăriți astăzi de staff-ul grupării „roș-albe”. „Îi știm, îi urmărim, chiar vorbim și cu domnul Stupar, vorbim și cu domnul Pilan despre toți jucătorii. Îi urmărim nu doar pe cei de aici, ci pe toți pe care îi avem împrumutați, pentru că avem destul de mulți jucători și ne interesează. Ne bucurăm că au putut să joace și că sunt ok” a declarat Rădoi, care a vorbit și despre absenții UTA-ei de astăzi: „Nu am putut să îi utilizăm astăzi pe Cristi Mihai, Albert Stahl și Raul Stanciu, dar sperăm ca mâine-poimâine cel târziu, Mihai să reintre cu tot lotul. Lawrence a acuzat o conjunctivită și de asta am preferat, împreună cu domnul doctor, să îl menajăm și pe el pentru jocul de astăzi”

Ariel Lopez a marcat la ultima fază a primei reprize, dar scorul a luat proporții în partea secundă, când toți jucătorii ofensivi introduși la pauză, Claudiu Micovschi, Andrej Fabry, Kevin Luckassen, Eric Omondi și Imoh Ezekiel, au reușit să înscrie: „Este îmbucurător că au marcat toți jucătorii ofensivi în repriza a doua, pentru că avem nevoie de ei. Cred că au demonstrat-o nu numai în jocul de astăzi, ci în general de când au venit, că sunt jucători valoroși, dar trebuie să o arătăm și în campionat” a afirmat Rădoi.

Arădenii își vor continua parcursul din play-out-ul Superligii cu un meci la Ploiești, împotriva Petrolului, luni, de la ora 19:00.

Bozian: „Ne bucură faptul că UTA a venit până aici, a fost un antrenament reușit pentru noi”

Despre meci a vorbit și Bogdan Bozian, antrenor-jucător la formația pecicană: „Ne bucură faptul că UTA a venit până aici, e o bucurie pentru comunitate și până la urmă, un antrenament reușit pentru noi, cred că și pentru ei, asta e cel mai important la final, să ne fi atins obiectivele. Au primit minute astăzi și jucătorii care au jucat mai puțin în meciurile trecute, trebuie să ne gândim și la meciul următor, am împărțit oarecum minutele, toată lumea care a fost aptă astăzi pentru noi a jucat și sper să le dea un imbold tuturor. Până la urmă, nu ne convine rezultatul, nu vrei niciodată să pierzi 6-0, dar e clar că pe fondul schimbărilor și a introducerii unor jucători care sunt născuți în 2007 sau puțin mai devreme, diferența de valoare își spune cuvântul, UTA a folosit și în repriza a doua jucători care sunt titulari sau care pot fi în orice moment. E normal să fie diferența asta, nu ne convine rezultatul, mai ales că la pauză a fost 1-0 și am primit gol la ultima fază din repriză, dar până la urmă nu rezultatul e așa de important cât faptul că am putut să facem un antrenament, au putut și băieții să vadă exact care e nivelul unei echipe de Liga 1, pentru că au un alt ritm, au altă forță, înțeleg și ei acum care e diferența și cam ce ar trebui să facă cei tineri ca să ajungă la un nivel superior”

Lasă un răspuns

Recomandările redacției