spalat_fataSpalatul pe fata face parte din rutina de ingrijire zilnica a fiecaruia dintre noi, motiv pentru care o facem aproape instinctiv, fara sa ne intrebam daca procedam bine sau nu. Insa exista si moduri corecte de spalare pe fata, precum si moduri gresite care ne pot irita tenul.

Modul corect de a te spala pe fata

Ideal este sa ne spalam de doua ori pe zi. Putem folosi si o solutie de indepartare a puritatilor si a grasimii de pe piele de tip cleanser. Persoanele care au tenul uscat ar trebui sa se limiteze la o singura folosire a cleanserului, a doua oara sa se spele cu apa. Atentie insa! Nu trebuia sa ne spalam cu apa prea calda pe fata, catre fierbinte, pentru ca ne usuca piele. Apa calduta este recomandata pentru pielea fetei. Mai mult, spalatul propriu-zis trebuie sa dureze unu sau cel mult doua minute, altfel ne iritam tenul.

Este bine sa folosim sapun pentru fata?

Nu. Raspunsul clar este “nu”. Sapunul usuca pielea si este iritant pentru ten. Din acest motiv trebuie sa folosim un cleanser pentru fata. Mai mult, chiar si in dus ar trebui sa evitam folosirea sapunul pe chip.

Spalatul pe fata inainte de culcare este regula

Inainte de a ne baga in pat este absolut obligatorie curatarea fetei, pentru a indeparta praful, grasimea, machiajul si a lasa pielea sa respire pe timpul noptii. Practic, spalatul pe fata seara este cel mai important din intregul proces de ingrijire a tenului!

Ce trebuie sa contina cremele pentru fata

Cand ne alegem o crema de fata, de zi sau de seara (caci avem nevoie de ambele), trebuie sa ne informam temeinic. Pornim in primul rand de la tipul de ten pe care il avem (uscat, normal, mixt,gras), iar mai apoi stabilim daca avem nevoie si de produse anti-imbatranire. Daca nu avem doar 20 de ani, atunci cel mai probabil avem nevoie si de crème anti-aging. Totodata, cand alegem crema, este indicat sa contina acid salicilic sau enzime din papaya, pentru ca ajuta la exfolierea si indepartare celulelor moarte in mod foarte delicat, fara sa irite tenul.

SURSA: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției