trafic

Zeci de specialişti în domeniul social dezbat problema traficului de persoane, în cadrul unui simpozion internaţional.

Lucrările celei de-a patra ediții a Simpozionului Internațional „Bune practici privind asistența și protecția victimelor traficului de persoane” sunt organizate de Fundația Pro Prietenia Arad.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Organizația Cooperazione Internazionale Sud Sud din Palermo, Italia și Organizația Uniao de Mulheres Alternativa e Resposa din Lisabona, Portugalia, și cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, în calitate de partener asociat, al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și al Pointman Leadership Institute, în calitate de colaboratori, face parte din proiectul  finanțat de Comisia Europeană „Combat Organized Crime`s Networks and Expend Countries Ties: Enhacing Horizontals Cooperation Among Italy, Portugal and Romania in Human Trafficking”.

Proiectul reunește peste 80 de practicieni, specialiști naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor non-guvernamentale, al căror obiect de activitate reprezintă prevenirea și combaterea traficului de persoane, precum și oferirea de asistență a victimelor acestei infracțiuni. În cadrul simpozionului se face schimb de bune practici în domeniu, precum și discutarea mecanismelor de finanțare ale Comisiei  Europene.

La finele simpozionului de săptămâna aceasta se va elabora un volum însumând contribuțiile participanților pe temele menționate.

 

Recomandările redacției