zborTrupa de teatru Blitz a Penitenciarului Arad lucrează în această perioadă la un nou spectacol. Este vorba despre „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Dale Wasserman, după Ken Kesy. Regia artistică a spectacolului este semnată de Claudiu Oblea. Premiera va avea loc vineri, 1 martie de la orele 19 pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Re­prezentaţia are scop caritabil. „Venitu­rile vor fi folosite pentru aju­torarea unei familii foarte sărace din Vinga, care a rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce casa s-a surpat în timp ce se aflau înăuntru. În urma tristului incident tatăl a decedat, iar unul dintre copii a fost grav rănit, riscând în acest moment să-şi piardă piciorul. Mama a rămas singură cu şase copii, fără banii necesari pentru a-şi reface locuinţa sau pentru a acoperi costurile operaţii­lor de care are nevoie băiatul accidentat”, ne-a declarat Claudiu Oblea.
Biletele pentru spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci” se găsesc la casa de bilete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Pretul uni bilet este de 15 lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru elevi şi studenţi.
Rolurile principale sunt interpretate de Emanuel Lupşa şi Gabriela Bacter. Din distribuţie mai fac parte Laurenţiu Creţu, Ladislau Jurcă, Mihai Bodnari, Sorin Motoroiu, Caius Hella, Angelo Dumitrean, Ioana Plaiaşu, Mihaela Szirka, Paul Graure, Dan Gabriel, Mihail Bogdan. Producător este Penitenciarul Arad – Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, iar parteneri Fundaţia Pro Prietenia şi Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad.
Claudiu Oblea este regizor tehnic la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad. „Zbor deasupra unui cuib de cuci” nu este primul său spectacol în calitate de regizor artistic. În trecut Claudiu Oblea a lucrat la mai multe proiecte ale Teatrului Veşnic Tânăr împreună cu actriţa Carmen Vlaga Bogdan.

Recomandările redacției