În data de 17 decembrie în Școala Gimnazială Zădăreni din județul Arad s-a desfășurat proiectul „Învață Să Dăruiești”. Proiectul a fost organizat de către profesorul consilier școlar, Vale Oana Alexandra care este și președinte al Asociației „Învață Să Fii Om” și de către Sirb Adela, care face parte din Fundația Autonom.

În acest proiect copiii din clasele I-IV au adus la școală jucării pentru a le dona copiilor de la Grădinița Zădăreni. Fundația Autonom a donat bani pentru dulciurile copiilor și hârtiile de împachetat.

Copiii care au pregătit cadourile au fost extrem de încântați să se simtă utili și să le dăruiască, iar cei mici au fost foarte bucuroși de surpriza primită. Pentru cei mici Crăciunul este de regulă sărbătoarea în care primesc cadouri, proiectul acesta și-a propus însă să îi învețe pe copii să simtă totodată bucuria cea mare a dăruirii”, a declarat Vale Oana Alexandra, președinta Asociației „Învață Să Fii OM”

În prima etapă a activității, copiii din clasele mici, cu ajutorul unor copii din gimnaziu și al lui Moș Crăciun (Silvasan Marcian, din Fundatia Autonom) au sortat și au împachetat cadourile ascultând colinde. Odată ce cadourile au fost pregătite aceștia au plecat colindând pe stradă spre colegii lor mai mici de la grădiniță și clasa pregătitoare.

Recomandările redacției