Sistemul medical arădean este în ascensiune. Anul acesta a fost unul de referinţă pentru mo­dernizarea Spitalului Judeţean, dar şi cel mai bun an din punct de vedere al performanţei financiare. Ca niciodată până acum, Spitalul Judeţean încheie anul şi fără nicio datorie şi cu investiţii de milioane de euro, unele finalizate, altele aflate în derulare.
La finele săptămânii trecute, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consi­liului Judeţean, a declarat în cadrul unui eveniment la care au participat câteva sute de persoane, cadre didactice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, medici şi cadre medicale din municipiu şi judeţ, că Spitalul Judeţean încheie anul fără datorii. Acesta a spus că, situaţia financiară în care se află sistemul medical este o onfirmare a parcursului ascendent al Spitalului Judeţean, din momentul în care managementul unităţii spitaliceşti a fost preluat şi exercitat sub autoritatea Consiliului Judeţean. „Am demonstrat, şi la Spitalul Judeţean, că se pot obţine rezultate foarte bune, cu o atitudine potrivită. Astăzi, spitalul pe care noi îl administrăm este printre puţinele din România care încheie anul fără datorii şi cu investiţii de câteva milioane de euro. Nu doresc să anticipez, dar vă pot spune de pe acum că spitalul judeţean aşteaptă veşti bune şi în perioada următoare” a susţinut Nicolae Ioţcu. Descentralizarea sistemului sanitar a permis Consiliului Judeţean să implementeze la Spitalul Judeţean Arad o strategie de dezvoltare coerentă şi eficientă, care are, iată, ca rezultat, un exerciţiu financiar istoric. „Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria acestui spital să aibă rezultate financiare atât de bune, în paralel cu dotarea cu aparatură de ultimă generaţie. Astăzi avem la Arad un angiograf unic în România, un endoscop cum se mai găsesc doar în alte două centre universitare şi am schimbat toată faţa Spitalului Judeţean, şi în interior şi în exterior. Iar investiţiile sunt abia la început!”, a ţinut să precizeze preşedintele Consiliului Judeţean.
Arădenii vor avea parte de noi veşti bune în ceea ce priveşte serviciile de sănătate întrucât, autorităţile spun că le vor anunţa zilele următoare. „Am decis să mă implic pe această direcţie, a dezvoltării Spitalului Judeţean, fiindcă pentru mine sănătatea publică este deosebit de importantă”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean.

Recomandările redacției