După înfrângerea umilitoare cu Universitatea Cluj (0-4), UTA a decis să îi trimită la echipa a doua pe Daniel Vădrariu, Alexandru Pop, Paul Cubleșan și Cristinel Matei. Motivul excluderii celor patru a fost lipsa de atitudine, lucru confirmat și astăzi la conferința de presă de către Ionuț Popa.
Decizia a produs reacții variate în rândul suporterilor utiști, care și-ar fi dorit și alte nume pe lista neagră dacă s-a invocat randamentul scăzut sau lipsa atitudinii. Dar, Ionuț Popa a fost cât se poate de direct: „Cei care sunt nemulțumiți să vină să conducă și să antreneze ei, să le predăm lor ce avem aici și să facă treabă mai bună decât noi. Una este să joci slab și alta să dai dovadă de indolență și nepăsare. Trei dintre ei au jucat, unul nu, el a dat do­va­dă de nepăsare prin neparti­ciparea la antrenamente. Săp­- tămâna viitoare, dacă nu dau randament, vor mai «zbura» și alții. «Noi suntem pe teren, res­ponsabilitatea este a noastră, nu are legătură cu antrenorul», spunea aseară un jucător de la Bayern. Repet, m-a deranjat indolența și nepăsarea. Fac dife­rența între joc slab și nepăsare. La joc slab greșești opt pase din zece, la nepăsare greșești zece din zece. Să nu poți să faci o preluare, o demarcare, să nu câștigi un duel unu la unu și vorbim des­pre jucători în care mi-am pus mari speranțe. Încrederea mea a dispărut în momentul în care am văzut că se joacă așa și știam că nu ne mai pot ajuta. Dar, asta nu înseamnă că nu sunt jucători buni și că nu pot juca bine în altă parte”.
Experimentatul tehnician a dez­văluit și faptul că a făcut personal eforturi financiare pentru a-și mulțumi jucătorii după rezul­-tatele bune din acest tur de campio­nat, iar răsplata nu a fost pe mă­- sură. „Nu știu câți antrenori din istoria acestui club au făcut gesturile pe care le-am făcut eu. S-a terminat meciul de la ACS Poli și Ionuț Popa, din buzunarul propriu, a scos stimulentul financiar ca să fie cât de cât mulțu­- miți jucătorii. S-a terminat me­ciul de la Târgu Jiu și Ionuț Popa a scos din buzunar stimulentul financiar și le-a dat jucătorilor. A venit meciul cu U Cluj, clubul a promis o sumă de bani, jucătorii au cerut mai mult și am venit eu cu un stimulent mai mare. Păi dacă eu vă dau din banii mei și ai familiei mele, voi așa vă preocupați de joc? Voi nu știți ce înseamnă UTA, păi atunci zburați afară!”, a fost avertismentul lui „Mister”.
Lista celor trimiși la echipa secundă s-ar putea mări după deplasarea de la Bacău din acest weekend. „Am avut o discuție cu vreo trei fotbaliști, dacă nu joacă bine și pierdem la Bacău, zboară. Jucăm cu juniorii și re­trogradăm, care e problema? Până acum nu s-a ridicat proble­ma că de ce au fost dați afară unii și nu au fost aduși alții. Să vină alții, alt antrenor al Aradului nu ar fi făcut ce am făcut eu. Îmi ofer postul să vină alții mai capabili, care vin cu idei mai bune. Și mie mi-ar conveni să stau liniștit acasă, să fac un memoriu să-mi iau banii până la sfârșitul contractului. Dar nu fac asta pentru că uitați ce scrie pe acel afiș de pe biroul clubului (n.a. „Nu dăm niciodată înapoi!”) și atunci nu fac asta. Dar mă de­ranjează că am avertizat încă de acum o lună și mă repet nu doar jucătorii sunt vinovați. Și noi suntem că am crezut în ei, i-am adus prea repede și poate i-am păcălit cu promisiunile. De ce i-am păcălit? Fiindcă cei care au plecat dinainte au vorbit atât de frumos despre noi încât nu a mai avut nimeni curaj să vină la echipă și a trebuit să le spunem că va fi bine și uite că nu a fost bine. Acum o lună am avertizat că sunt nemulțumiri și e greu să lucrezi cu jucătorii în aceste condiții, dar le-am și spus lor să meargă la club să-și rezilieze contractele. Cui nu-i convine, să ceară actele și să plece dacă nu e bine, nimeni nu este de neînlocuit” a mai punctat Ionuț Popa.
Situația s-ar putea îmbunătăți odată cu veștile bune de la Primă­rie, iar antrenorul „alb-roșiilor” speră că poate schimba cursul sezonului odată cu stabilitatea financiară. „Eu am rămas să fac echipă, iar cu cinci sau șase salarii poate aduc doi jucători mai buni. Asta nu înseamnă că nu apreciez munca celor care acum sunt trimiși la echipa a doua, care au făcut și lucruri bune. Pop, care a ratat penalty la Snagov, a avut în continuare încrederea noastră, l-am băgat titular, l-am bă­gat să joace. Nu i-a spus nimeni că UTA a pierdut 15 mii de euro fiindcă a ratat și el penalty-ul cu Iașiul, i-am mai mai dat șanse. Dar dacă eu vin și psihologic și material și te sprijin și tu joci cum ai făcut-o duminică… Păi pe Vădrariu a trebuit din nou să-l scot în minutul 30 pentru că nu punea deloc osul. Dar mai zic odată să se înțeleagă, cei care fac comentarii cu privire la excluderea celor patru să vină ei să conducă, noi îi lăsăm”, a în­cheiat Popa pe subiectul „renegaților”.
Pe de altă parte, Codru Grădinariu a adus pe tapet și alte motive pentru trimiterea la UTA II a lui Vădrariu, Pop, Clubleșan și Matei. „Pe lângă lipsa repetată de atitudine la jocuri, a mai existat un aspect ce a fost luat în calcul și anume faptul că pe posturile lor avem jucători care le pot suplini lipsa. Apoi, după partida cu Universitatea Cluj, ne-am îndepărtat de plutonul echipelor ce conduc campionatul și, din punctul de vedere al conducerii, e momentul oportun să cons­truiești pentru noul campionat, 2019-2020, unul ce devine foar­te foarte important pentru noi. Se știe că lucrurile nu pot fi făcute de pe azi pe mâine, ai nevoie de timp și ne-am gândit să începem să lucrăm deja și pentru sezonul următor”, a precizat și directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției