SRIArădenii dornici să înveţe la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” sunt aşteptaţi să se prezinte până pe 15 februarie, la Sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii Arad, situat pe strada Ceaikovski, la numerele 17-19. Asta, în condiţiile în care, Academia Naţională de Informaţii organizează, în sesiunea iulie 2013, concurs de admitere la Facultatea de Informaţii, pentru specializările „Psihologie-Informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”, iar în sesiunea septembrie va avea loc un concurs de admitere pentru studii universitare de master în specializările „Intelligence şi securitate naţională” şi „Analiză de Intelligence”.

În ceea ce priveşte studiile universitare de licenţă, vor fi admişi candidaţii cu vârsta maximă de 23 de ani. La specializarea „Psihologie-informaţii” vor fi scoase la concurs 20 de locuri, 12 pentru bărbaşi şi opt pentru femei, iar la specializarea „Studii de securitate şi informaţii”, zece locuri, cinci pentru bărbaşi şi cinci pentru femei. De asemenea, se vor scoate la concurs 30 de locuri pentru studiile de master profesional, vârsta maximă admisă a candidaţilor fiind de 32 de ani. La specializarea „Intelligence şi securitate naţională” vor fi 20 de locuri, 12 pentru bărbaţi şi opt pentru femei, iar la „Analiză de Intelligence”, zece locuri, cinci pentru bărbaţi şi cinci pentru femei.

„Candidaţii declaraţi «admis» la studiile universitare de master profesional vor fi încadraţi în Serviciul Român de Informaţii, urmând ca prin cursurile menţionate să dobândească în plan profesional competenţele necesare exercitării atribuţiilor de ofiţeri de informaţii operativi, respectiv de ofiţeri de informaţii analişti”, se arată într-un comunicat de presă al SRI.

Recomandările redacției