stafetaApropiatata sărbătoare a Zilei Poliţiei Române, care se va celebra pe 25 martie, este întâmpinată de poliţiştii arădeni cu firească bucurie dar şi cu acţiuni care să ateste şi să întărească apropierea poliţiştilor de cetăţenii în serviciul cărora se află. O astfel de acţiune s-a desfăşurat ieri, sub numele „Ştafeta poliţiştilor-biciclişti”, şi a fost organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad în colaborare cu alte inspectorate judeţene.
Concret, patru poliţişti arădeni au pornit cu bicicletele de pe platoul din faţa Palatului Administrativ spre Zam, la limita dintre cele două judeţe poliţiştii arădeni predând ştafeta colegilor lor hunedoreni. „În ştafetă au fost patru poliţişti-biciclişti, componenţi ai structurilor de Ordine Pu­blică şi de Investigaţii Criminale. Ei au pedalat până la Zam, predând ştafeta poliţiştilor Hunedoreni. Dat fiind că era pentru prima oară când poliţiştii pedalau pe un traseu atât de lung, acţiunea IPJ Arad a fost asistată cu bunăvoinţă de două asociaţii de biciclişti din Arad, care au asigurat întregul suport tehnic necesar, opt membri ai acestor asociaţii fiind prezenţi clipă de clipă alături de cei patru poliţişti-biciclişti ai ştafetei. IPJ Arad le mulţumeşte şi pe această cale pentru solicitudinea arătată şi pentru eforturile făcute în sprijinul acşţiunii noastre”, a declarat Camelia Tuduce, purtătoare de cuvânt a IPJ Arad.
Dincolo de faptul că manifestarea se înscrie în şirul de acţiuni ale IPJ Arad organizate în întâmpinarea Zilei Poliţiei Române, „Ştafeta poliţiştilor-biciclişti” a mai avut încă două coordonate de impact. „Am vrut ca astfel să semna­lăm prezenţa bicicliştilor ca partici­- panţi la traficul rutier şi că trebuie să se ţină seamă de prezenţa lor pe drumurile publice, dar a fost şi o modalitate prin care ne-am propus să contribuim la stimularea gustului pentru mişcare în aer liber, pentru ieşirea în natură”, a spus Camelia Tuduce.
„Ştafeta poliţiştilor-biciclişti” din Arad a fost un adevărat succes: cei patru membri au ajuns la Zam, au predat ştafeta poliţiştilor din Hunedoara şi s-au întors la Arad. Singurele „incidente” înregistrate pe traseu au fost doar… oboseala după un astfel de efort şi… veselia care a însoţit „caravana” de la plecare până la reîntoarcerea acasă.

Recomandările redacției