kaiacDupă un început de primăvară capricios, în care vremea nu le-au permis să iasă prea mult pe Mureş, kaiaciştii arădeni se pregătesc de primul concurs oficial de pe plan intern. Este vorba despre campionatul naţional de juniori de la Bascov, programat în weekend.
Aradul îşi pune speranţe în principal în sportivul LPS-ului, Mihai Ogîgău, care speră să urce pe podium, dar din spate vine şi Paul Crişan de la CSM, debutant la acest nivel. „Ogîgău, care este component al lotului naţional, poate obţine măcar o medalie la juniori, dar el va concura şi la seniori. Crişan face kaiac de doar şase luni, are 15 ani şi sper să se claseze cât mai în faţă, atât el cât şi Mihai vor concura în trei probe. Din păcate suntem în dezavantaj faţă de alţii, pentru că în martie nu ne-am prea putut pregăti specific, în timp ce alţii au destui kilometri parcurşi pe apă”, ne-a declarat antrenorul secţiei de kaiac-canoe de la CSM Arad, Gorbe Laszlo.
Kaiaciştii au debutat în sezonul de primăvară pe Bega, acolo unde s-a desfăşurat Cupa Timişoara. Sportivii arădeni au obţinut o serie de clasări pe podium, printre premianţi numărându-se Alexandru Stoian, Paul Crişan, Carmen Petre, Valentin Popescu, Gorbe Laszlo sau Gheorghe Faur.

Recomandările redacției