productieCreşteri timide în sectorul industrial arădean, atât la capitolul producţie industrială, cât şi la cifră de afaceri – asta arată cifrele statistice oficiale. În ceea ce priveşte comerţul din judeţul nostru, acesta a adus un excedent pe anul trecut, de peste 155 de milioane de euro.
Datele provenite de la Direcţia Judeţeană de Statistică Arad arată că, până la începutul lunii februarie a acestui an, producţia industrială a crescut cu doar un procent faţă de situaţia din anul precedent.
Cu toate acestea, tot în lunile de iarnă, companiile şi fabricile din judeţul nostru au reuşit să aducă şi mici profituri. Aşa se face că, valoarea cifrei de afaceri a întreprinderilor din industrie a crescut cu 9 procente faţă de acum un an.
Exporturile din cursul anului trecut s-au ridicat la 2130.485.000 la 2,13 miliarde de euro, iar importurile, la 1,97 miliarde de euro. Drept urmare, la capitolul excedent comercial s-a înregistrat o sumă de peste 155,3 milioane de euro. Cele mai comercializate produse au fost maşinile – mijloace de transport, produsele vegetale şi încălţă­min­tea. Deşi anul trecut, în topul celor mai importate, exportate şi comercializate produse se aflau şi aparaturile şi echi­pamentele electrice se pare că situaţia s-a schimbat astfel că, pentru aceste produse, datele oficiale arată deficit comercial.

Recomandările redacției