Scandal conjugal

La dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad a fost solicitată, zilele trecute, intervenţia unui echipaj pentru aplanarea unui scandal.

Apelul a fost făcut de o femeie de 27 de ani, care a reclamat faptul că a fost agresată de concubinul ei, în garsoniera în care locuiesc împreună. „La faţa locului colegii mei au procedat la stabilirea identităţii persoanelor, după verificări rezultând faptul că, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, bărbatul, de 27 de ani, din Bihor, a lovit-o pe femeie în zona feţei. La faţa locului a sosit şi un echipaj de ambulanţă”, preciza mr. Emilia Fînaţă, din cadrul IJJ Arad.

Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 (D.D.)

Judecat că a condus băut

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Covaci Victor, pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi de conducerea pe drumurile a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur.

Din  probatoriu a rezultat că, în noaptea de 18/19.12.2011, inculpatul Covaci Victor a condus pe DN 79, din Arad  până în localitatea Nădab, autoturismul său marca Renault, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,40 g/l alcool pur.

Nereguli rutiere

Poliţiştii rutieri au efectuat în ultimele 48 de ore, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.400 lei, dintre acestea 95 fiind aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 78 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute nouă permise de conducere şi şapte certificate de înmatriculare.

(D.D.)

Recomandările redacției