Poliţiştii, alături de copii

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii structurilor de prevenire, proximitate şi de la rutieră  desfăşoară în unităţi de învăţământ acţiuni pe diverse domenii de prevenire, în cadrul Săptămânii Altfel.

„Temele de prevenire şi informare care sunt abordate de poliţişti şi elevi sunt legate de protejarea patrimoniului, educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteism, abandon şcolar, victimizarea sexuală şi violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori, cariera de poliţist şi voluntari pentru un viitor mai sigur şi sunt adaptate celor patru cicluri de învăţământ, respectiv preşcolar, primar, gimnazial şi liceal”, informa comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

(D.D.)

Ţigări vândute la negru

În cadrul controalele efectuate pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit, oamenii legii de la Postul de poliţie Zărand au depistat două persoane care comercializau ilegal ţigări.

R. Petru şi  B. Iulia, ambii din Zărand, au fost depistaţi în timp ce ofereau spre comercializare, peste 500 de fire de ţigarete, fără a avea documente  legale de provenienţă.

Conform Legii nr. 12/1990, cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută în vederea confiscării.

(D.D.)

Amenzi rutiere

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproximativ 380 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 lei.

Dintre acestea, 195 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 125 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare.

(D.D.)

 

 

Recomandările redacției