Caniculă în Arad

Zilele de marţi, miercuri şi joi vor fi caniculare în aproape toată ţara, în zonele de câmpie şi podiş urmând să se înregistreze temperaturi maxime între 35 şi 37 de grade.

„În zilele de marţi, miercuri şi joi (12, 13 şi 14 august) valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara, iar vremea va fi călduroasă. În zonele de câmpie şi de podiş va fi caniculă, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic”, se arată într-o informare emisă luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista până la sfârşitul săptămânii.

Urmărit naţional depistat

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică, în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, l-au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe urmăritul naţional Cristian D., de 36 de ani, din judeţul Dolj.

Bărbatul a fost depistat la data de 9 august a.c. de către poliţiştii de ordine publică, în zona Gării CFR Arad, acesta fiind condamnat de magistraţii Judecătoriei Făget la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni cu închisoarea, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Urmăritul naţional a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Arad.

 Sute de amenzi în weekend

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aplicând 456 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 135.500 de lei.

Dintre acestea, 256 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 200 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 21 de permise de conducere şi opt certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției