Depistaţi în trafic

În cursul zilei de luni, poliţiştii arădeni au depistat în trafic trei persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. În jurul orelor 17.35, în municipiul Arad, a fost depistat un bărbat de 56 de ani,  din Arad, care a condus un autoturism marca Opel, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în municipiul Arad, poliţiştii rutierui au depistat un bărbat de 42 ani, care a condus un  autoturism marca Dacia Logan având dreptul de a conduce suspendat. Poliţiştii de la Șicula au  depistat in trafic, în  localitatea Bîrsa, un tânăr de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen Transporter, iar la verificările efectuate, s-a constatat că avea dreptul de a conduce suspendat. În toate cazurile, pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

 

Transport ilicit de anvelope

Un transport ilicit cu peste 30 de anvelope de dimensiuni mari a fost depistat de poliţiştii de la Biroul de poliţie Vladimirescu. La data de 16.03.2015, pe DN 7, poliţiştii au depistat un bărbat care conducea o autoutilitară marca Fiat Ducato, cu care transporta 31  anvelope de dimensiuni mari (pentru autocare şi camioane), de diferite mărci. Deoarece şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă a mărfii, conform Legii nr. 12/1990, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu  amendă în valoare de 5.000 lei, iar anvelopele, în valoare de aproximativ 18.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Poliţiştii rutieri în acţiune

Poliţiştii rutieri au efectuat atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 260 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei. Dintre acestea, 140 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției