strandIntrarea gratuită oferită de autorităţile locale doar de 1 Mai a fost singurul argument care i-a determinat pe unii dintre arădeni să aleagă, ieri, Ştrandul „Neptun” ca destinaţie a sărbătorii muncii.
Nu mulţi au fost, comparativ cu vremurile bune, cei care şi-au petrecut, ieri, ziua la ştrand. Dintre aceştia, unii recunosc că nu vor mai trece pragul ştrandului în acest sezon. Începând de astăzi, municipalitatea reintroduce taxa de intrare pentru ceea ce, odată, a fost cea mai apreciată zonă de agrement cu care oraşul se mândrea.
La ştrand pentru o baie gratis
Greu de crezut că viaţa va mai pulsa vreodată la fel de intens în Ştrandul „Neptun” aşa cum se întâmpla odinioară, în vremurile în care niciun gard nu îngrădea niciun petec de teren. Cu atât mai greu e de crezut că o minune va readuce ştrandul la statutul pe care îl merită cu adevărat, iar viaţa va mai pulsa cu intensitatea de altădată, de vreme ce o jumătate din cuprinsul zonei de agrement e moartă. E zona teraselor, ce zac abandonate într-o ruină dezolantă după ce tăvălugul zonării gândite de Primărie le-a semănat proprietarilor sămânţa falimentului prin buzunare. „Noi am venit doar la scăldat, chiar dacă vremea e destul de schimbătoare azi. În urmă cu câţiva ani, stăteam până târziu pe la terase. Acum, că ele s-au închis, avem câteva gustări luate la pachet, iar berea o vom procura de la terasele din jurul bazinului mare. Am ales totuşi ştrandul, deşi ne gândeam să mergem la pădure, pentru că azi e intrarea gratis. Aşa o să putem savura o baie şi să încercăm să ne bucurăm de ziua liberă fără să cheltuim prea mult. Nu ştiu dacă o să mai venim anul acesta. Nici anul trecut nu am prea fost la ştrand”, admite C.B, unul din cele câteva sute de arădeni veniţi ieri, până la orele amiezei, la ştrand.
Odată trecut de zona pustie a teraselor de ale căror porţi atârnă lacătul greu al falimentului, arădeanului venit la ştrand nu îi râmâne decât să aleagă bălăceala în zona bazinelor, singura în care municipalitatea a mai şi investit câte ceva. Mult lăudatul tobogan de miliarde a fost deja instalat de Primărie, dar va mai trece o vreme până când el va fi şi funcţional. În lipsa acestuia şi din pricina numărului mic de terase deschise strict în zona bazinelor, arădeanul venit la ştrand nu are prea multe opţiuni în privinţa petrecerii timpului liber. „Ne pare aşa de rău că toboganele cele noi nu sunt date în folosinţă încă. Totuşi, doar azi putem să facem o baie pe gratis la ştrand. De mici şi bere cred că ne vom ocupa diseară, pentru că aici e prea mare înghesuiala din cauză că numai câteva terase sunt deschise”, mărturiseşte o tânără studentă.
E multă paragină şi e gunoi pe aleile ce duc spre zona bazinelor din ştrandul deschis de municipalitate, înainte de termen. La fel de multă ca şi nepăsarea cu care autorităţile locale tratează agonia în care ştrandul se zbate de câţiva ani încoace. Odată ce va fi trecut singurul strop de viaţă indus zonei de agrement, ieri, prin gratuitatea oferită de Primărie, moartea clinică în care ştrandul a fost adus de aceeaşi autoritate îşi va reintra în drepturi.

Recomandările redacției